vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Data livrării autobuzelor Solaris, un mister

Cele cinci autobuze Solaris, despre care municipalitatea spunea că au fost comandate în urmă cu două luni, întârzie să se arate în oraș. Primăria Craiova explică faptul că a fost plasată comanda pentru cele cinci autobuze și că încă se așteaptă un răspuns de la firma Solaris, pentru ca aceasta să transmită dacă le are pregătite pentru livrare. Conform contractului, livrarea ar trebui făcută în 60 de zile de la plasarea comenzii, în caz contrar firma urmând să suporte penalități. Jurnalul Olteniei s-a adresat, în scris, și firmei Solaris, pentru a vedea care este situația și de ce autobuzele nu au ajuns nici până acum în Bănie.

Este aproape mijlocul lunii iulie și cele cinci autobuze Solaris „rezervate” pentru acest an craiovenilor nu au fost aduse în oraș. Timpul nu e trecut, însă municipalitatea spunea, în urmă cu două luni, că a plasat comanda către Solaris și că în cursul lunii iulie sau la începutul lui august, autobuzele ar trebui să ajungă în oraș.

„S-a dat comanda pentru cele cinci autobuze Solaris. Presupun că în 60 de zile ele vor ajunge aici, dar dacă nu, vor curge penalități, însă nu cred că e cineva dornic să obțină penalități. S-a obișnuit lumea la Craiova că, dacă în contract sunt prevăzute penalități, se pun penalități. Și atunci, nu cred că se poate juca nimeni cu termenul de livrare. Sperăm să le avem în cursul lunii iulie sau la începutul lui august”, a declarat Mihail Genoiu într-un interviu acordat Jurnalul Olteniei, la începutul lunii mai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se așteaptă să se confirme dacă cele cinci autobuze sunt gata de livrat”

Timpul s-a scurs de atunci, împlinindu-se cele 60 de zile disponibile pentru livrare, conform contractului. Conform reprezentanților municipalității, comanda este plasată și se așteaptă un răspuns de la firmă.

„Comanda a fost făcută către firma Solaris și se așteaptă să se confirme dacă cele cinci autobuze sunt gata de livrat. În orice caz, conform contractului, vor curge penalități dacă termenul nu este respectat. Penalitățile se vor aplica la livrare. În momentul în care se vor aduce autobuzele, se va calcula timpul de la comandă până la livrare și se vor aplica penalitățile”, au explicat reprezentanții Primăriei Craiova.

Jurnalul Olteniei s-a adresat, în scris, și firmei Solaris, pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă cu autobuzele care ar fi trebuit livrate. Astfel, i-am întrebat dacă au primit o comandă de acest gen de la Primăria Craiova, dacă și când vor livra comanda și, dacă nu, de ce. Când și dacă va veni un răspuns, îl vom publica.

Reamintim că municipalitatea a alocat, în acest an, suma de 5,206 milioane de lei pentru achiziționarea a cinci autobuze noi Solaris. Pentru autobuzele furnizate de Solaris, termenul de livrare este de maxim 60 de zile. Până acum, municipalitatea a semnat doar două contracte subsecvente în baza acordului-cadru cu Solaris, unul pe o perioadă de patru ani, cu un maxim de 50 de autobuze. 24 dintre ele au fost deja aduse la Craiova, iar contractul expiră în luna septembrie 2018.

Politica