vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Caracal atrage şapte milioane de euro, fonduri europene

Municipiul Caracal şi Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Inima Romanaţiului” au primit cel mai mare punctaj la nivel naţional – 98,5, pentru cererea de finanţare depusă în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020. Autorităţile locale pot accesa până la şapte milioane de euro pentru comunităţile marginalizate.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (AM POCU), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a publicat lista cu cererile de finanţare care au fost aprobate, în etapa de evaluare tehnică şi financiară pentru apelul de proiecte „Reducerea numărului de comunităţi marginalizate (roma şi non-roma) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din oraşe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii roma, prin implementarea de măsuri/ operaţiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC”.

Cererea de finanţare depusă de municipiul Caracal şi GAL „Inima ROmanaţiului” a obţinut pentru 98,5 puncte, cel mai mare punctaj la nivel naţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii caracalene, contractul de finanţare va fi semnat în perioada imediat următoare şi vizează accesarea sprijinului pregătitor din fonduri nerambursabile finanţate 100% din bugetul UE, ce vor servi la consolidarea mecanismului DLRC (dezvoltare locală prin responsabilitatea comunităţii) în cadrul unui parteneriat public – privat iniţiat în decembrie 2015. „A fost o muncă susţinută pentru un proiect în care credem, cu o abordare integrată «de jos în sus», iniţiat şi susţinut de comunitatea locală în cadrul parteneriatului public – privat – societatea civilă. Avem certitudinea că am făcut echipă la Caracal, dovadă a faptului că un municipiu mic, dar inimos, s-a poziţionat ferm pe harta Grupurilor de Acţiune Locală ce se vor implementa în mediul urban. Strategia de Dezvoltare Locală a muncipiului Caracal vizează zonele cele mai afectate de sărăcie şi excluziune socială de la nivelul oraşului, astfel încât comunităţile foarte sărace să poată beneficia de soluţii integrate şi personalizate care să le permită depăşirea situaţiei de vulnerabilitate”, a declarat viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Strategia de Dezvoltare Locală a GAL „Inima Romanaţiului” vizează absorbţia de fonduri europene în valoare de şapte milioane de euro, pentru populaţia marginalizată a municipiului Caracal, într-o abordare inovativă multifond a două programe operaţionale POR – POCU 2014 – 2020.

Reprezentanţii Primăriei Caracal spun că intervenţiile POR/POCU propuse în cadrul listei indicative de intervenţii trebuie să aibă o abordare integrată, în sensul asigurării complementarităţii investiţiilor în infrastructură, prin proiectele POR şi a intervenţiilor soft de funcţionare a acestora, prin proiectele POCU.

Proiectele care vor fi finanţate din POCU trebuie să vizeze acţiuni integrate (pachete integrate de măsuri în funcţie de nevoile grupurilor ţintă vizate), în sensul abordării a cel puţin două domenii de intervenţie (educaţie, ocupare, servicii sociale, asistenţă socială, combaterea discriminării etc.).

În perioada august – decembrie 2017 GAL „Inima Romanaţiului” va demara activităţile de animare şi consultare publică privind oportunitatea finanţării proiectelor cu impact social în comunitatea marginalizată a municipiului Caracal, adresând tuturor liderii locali interesaţi invitaţia să facă parte din echipă.

Politica