sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concurenţă de 2,4 pe loc la un colegiu din Slatina cu specializarea ospătar

Absolvenţii olteni de clasa a VIII-a se înghesuie să intre la clasa de învăţământ profesional cu specializarea ospătar, organizată la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina, fiind atraşi de faptul că îşi pot găsi cu uşurinţă un loc de muncă, chiar din timpul liceului.

37 de candidaţi concurează pentru a intra pe unul dintre cele 15 locuri pentru învăţământ profesional în specializarea ospătar, disponibile la Colegiul Economic. Examenul se va desfăşura, luni, selecţia elevilor făcându-se prin testarea cunoştinţelor la matematică.

Directorul liceului, Mirela Dumitra, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că în fiecare an este o asemenea pe locurile de la clasa de ospătari, elevii fiind atraşi de faptul că-şi pot găsi cu uşurinţă un loc de muncă bine plătit, de multe ori chiar înainte de finalizarea studiilor. „Este o clasă foarte solicitată pentru că elevii îşi pot găsi foarte uşor un loc de muncă. Fac practică la agenţii economici şi sunt solicitări pentru angajare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe această specializare, în fiecare an este o concurenţă. Selecţia elevilor pentru această clasă se face în urma unei probe scrise – noţiuni de calcul matematică. Luni va avea loc examenul, iar copiii vor afla imediat rezultatul”, a declarat Mirela Dumitra.

Liceul slătinean nu duce lipsă de doritori nici pentru cealaltă specializare din această clasă, cea de patiser. „Jumătate din această clasă este pentru specializarea de ospătar, iar cealaltă jumătate este pentru cea de patiser. E primul an când avem această specializare, însă s-au completat şi acolo locuri”, a mai afirmat directorul Colegiului Economic.

Cei care nu vor prinde un loc în această clasă au la dispoziţie alte specializări, putând să înveţe să devină confecţioner de produse textile sau mecanic auto. „Noi mai avem încă o clasă de învăţământ profesional cu specializarea confecţioner produse textile. Acolo este o concurenţă mai mică. De asemenea, la Colegiul «Agricol», aflat în subordinea unităţii noastre, avem clasa de mecanic auto şi atunci pot opta pentru una dintre aceste două clase”, a mai declarat Mirela Dumitra.

Politica