vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasajul suprateran are probleme. Garanția constructorului, executată

Primăria Craiova execută, pentru prima dată, garanția unui constructor. Este vorba despre cea a firmei SCT SA București care, împreună cu SC Erpia SA, a ridicat pasajul suprateran din Bănie.

Construcția a început de luni bune să aibă probleme și, pentru că firma nu a răspuns numeroaselor adrese ale Primăriei Craiova, municipalitatea a decis să execute garanția depusă de constructor.

„Pasajul suprateran are o problemă. Ieri (marți – n.r.) am avut o analiză, o discuţie cu reprezentaţii din Primărie care mai sunt dintre cei care s-au ocupat de acest proiect şi care răspund la această oră. Este demarată procedura de executare a garanţiei pentru că executantul de la acest pasaj a falimentat, SCT, şi nu a mai răspuns. Sunt zeci şi sute de solicitări făcute către el în privinţa tuturor acestor lucruri”, a explicat primarul municipiului, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a spus că va fi lansată o procedură de achiziție pentru reparațiile necesare la pasajul suprateran.

S-au făcut aceste solicitări, nu au răspuns, la ora aceasta se lucrează la o procedură de achiziţie care să includă tot ceea ce este acolo, repararea compensatoarelor, a rosturilor şi a tot ceea ce este nevoie. Pe de altă parte, se lucrează şi la partea de operare a garanţiei de execuţie pe care o are depusă constructorul la nivelul primăriei. Din această cauză sunt îngreunate şi este complicat şi pentru funcţionari, pentru că este pentru prima dată când execută o garanţie. Este un început şi aici”, a conchis Genoiu.

Politica