joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Avocat din Baroul Mehedinți, acuzat de trafic de influență

Un avocat din cadrul Baroului Mehedinți este urmărit penal și a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara.

Avocatul Adelin George Vlai este acuzat dede trafic de influență în formă continuată.
Fratele acestuia, Florin Gabriel Vlai, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, este și el urmărit penal în acest dosar, fiind acuzat de fals intelectual, uz de fals.
„În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional”, arată procurorii DNA, precizând că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Avocatul urma a fi prezentat, joi, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Până la închiderea ediției, instanța nu s-a pronunțat.

Politica