sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Charlie”, sub control judiciar în procesul scandalului cu împușcături din Centrul Vechi al Craiovei

Magistrații Judecătoriei Craiova au amânat, vineri, procesul în care Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, este judecat, împreună  cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice, uz de armă  fără  drept  şi portul de cuţit fără drept. În plus, același dosar, complicele său, Marian Irinel Coandă  zis Charlie, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Următorul termen a fost stabilit pentru 2 iunie a.c.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, vineri, 19 mai a.c., să amâne procesul lui Ion Pavel Surdu și al complicilor săi, pentru data de 2 iunie a.c., pentru administrarea probatoriului, în dosarul în care sunt judecați pentru împușcăturile din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei. În plus, dacă Surdu este în continuare în arest la domiciliu, Tribunalul Dolj a admis contestația lui Marian irinel Coandă zis Charlie, și l-a plasat sub control judiciar, după ce Judecătoria Craiova îl menținuse în arest preventiv:„Admite contestaţia formulată de contestatorul – inculpat COANDĂ MARIAN IRINEL împotriva încheierii din data de 28.04.2017 a Judecătoriei Craiova pronunţată în dosarul nr. 30216/215/2016/a6, desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. rap. la art. 202 alin. 4 lit. b C.p.p. Admite cererea formulată de contestatorul – inculpat COANDĂ MARIAN IRINEL şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul COANDĂ MARIAN IRINEL prin încheierea din data de 28.11.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova, definitivă prin încheierea din data de 7.12.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj, pronunţate în dosarul nr. 30216/215/2016/a1.4, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu data de 11.05.2017 şi până la data de 9.07.2017 inclusiv”, se arată în hotărârea instanței, prin care sunt stabilite și obligațiile pe care trebuie să le respecte inculpatul. Între acestea este șiinterdicția de a se deplasa în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci și, în plus,   nu are voie să porte nici un fel de arme și nici să se apropie de persoanele vătămate Lazăr Andrei şi Ioan Florin sau de membrii familiilor acestora, de inculpaţii Surdu Ion Pavel, Deculescu Mihai şi Vitan Sandu.

Reamintim că, pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată  Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă zis Charlie, Sandu Vitan  şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice, uz de armă  fără  drept  şi portul de cuţit fără  drept. Surdu este acuzat că, împreună  cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr,  fiul judecătoarei Liliana Lazăr, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.  „La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Băăla nu e Michel?», apoi s-a întors să  vadă  ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel  şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă  aici? Vă  omor!», iar pe partea stângă  l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână  un pistol cu care a început să  tragă  în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată  a inculpaților. Anchetatorii au mai stabilit că  inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar  şi Mihai Deculescu, au încercat să  îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat  şi Marian Irinel Coandă  zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra).

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica