vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stephen Shennan, pentru site-ul neozeelandez newsroom.co.nz: „Să joc pentru România e incredibil”

Site-ul neozeelandez newsroom.co.nz a publicat povestea internaţionalului de origine neozeelandeză, Stephen Shennan care evoluează pentru România, o poveste scrisă pe baza interviului acordat de acesta redactorilor publicaţiei online, pe Skype. Articolul creionează drumul lui, de la visul de a deveni jucător profesionist de rugby league la Warriors la prezentul în care îmbracă tricoul cu frunza de stejar.

Cariera spre rugby league a lui Shennan a început în 2010, când a fost selecţionat în urma unui trial ca să evoleze la echipa de juniori a celor de la Warriors. După multe meciuri jucate cu aceştia, la sfârşitul sezonului 2011, nu i s-a mai prelungit însă contractul. A fost momentul în care a decis să se mute din Auckland la Melbourne pentru a locui împreună cu fratele său, dar şi să înceapă o nouă carieră, aceea de muncitor în construcţii.

Nu am fost devastat de faptul că au renunţat la mine – pur şi simplu mergi mai departe şi încerci să găseşti altceva”, spune el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şase ani mai târziu de la mutarea în Australia, Stephen Shennan evoluează pentru naţională României cu care joacă în prezent calificarea la Cupa Mondială din Japonia din 2019.

Cum am ajuns în România? E un pic mai complicat de explicat. Nu e ca şi când aş fi văzut ceva pe internet şi aş fi aplicat. Am vorbit cu cineva, apoi cu altcineva, apoi mi-am luat bilete spre România. Să joc acum pentru echipa naţională, e o nebunie. Niciodată nu m-aş fi gândit că voi ajunge aici. Dar este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat. Sunt fericit aici, mă bucur de faptul că pot juca, că pot face ceea ce-mi place. Viaţa de zi cu zi e frumoasă, antrenamentele sunt toate la fel. Joc rugby şi fac ceea ce-mi place, nu te poţi plânge de ceva”, spune el.

În 2013, Shennan a venit la Timişoara unde antrenor era Chester Williams, iar primele lui gânduri au fost: e frig, e un stil de joc foarte fizic şi viaţă de noapte e o nebunie. „Total diferit de Ponsonby Road”, spune el. Între timp a strâns 30 de evoluţii pentru Timişoara şi a marcat 14 eseuri, atât în competiţiile interne, cât şi în cele europene.

Shennan a debutat pentru România în 2016, într-un meci din în Cupa Europeană a Naţiunilor care a avut loc la Cluj, cu Portugalia şi a adunat de atunci 14 selecţii în tricoul Stejarilor. În acest sezon, a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei pregătite de Lynn Howells şi a avut un rol important în câştigarea titlului european al celui de-al doilea eşalon valoric. În ultima partidă însă, cea contra Georgiei, a ieşit accidentat, suferind o ruptură a tendonului lui Ahile, accidentare care îl va ţine departe de teren aproape tot anul.

Obiectivul lui este acela de a juca cu România la Cupa Mondială din 2019, Stejarii aflându-se pe primul loc în prima parte a campaniei de calificarea la competiţia din Japonia, turul Rugby Europe Championship.

Lumea mă întreabă cum ar fi dacă acolo, în Japonia vom juca împotriva Noii Zeelande? Nu ştiu ce voi face. Cred că voi fi un pic emoţionat, dar până la urmă trebuie să facem ceea ce trebuie. Joci pentru altă ţară, iar la sfârşitul zilei va fi doar un alt meci de rugby, cu un pic mai multe emoţii”, spune el.

sursa: frr.ro

Politica