vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Circulație interzisă pe Podul de la Turcinești. Consiliul Județean face expertiză

Podul de peste râul Jiu, la intrarea în localitatea Turcinești, a fost închis circulației! Unul din picioarele de rezistență a cedat, scufundându-se mai bine de un metru, iar pericolul prăbușirii pare iminent, în condițiile în care se anunță precipitații și nivelul apei ar putea crește considerabil. Până la remedierea podului, autoritățile au stabilit două rute alternative de ocolire și caută în continuare varianta cea mai bună pentru toată lumea. Până atunci, nici mașinile nici pietonii nu mai au voie să-l traverseze. Cât mai repede va fi demarată o procedură de expertizare și de elaborare a unui proiect tehnic de refacere a podului. Costurile s-ar putea ridica la câteva milioane de euro, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Primarul localității Turcinești, Dumitru Modrea, a solicitat remedierea urgentă a situației mai ales că, în curând elevii se vor întoarce la cursuri, iar un ocol ar însemna un efort în plus pentru copiii care merg la școlile din Târgu Jiu.

Situația este mai dificilă însă pentru transportatorii de persoane care vor face acum un ocol de câțiva kilometri pe propria chetuială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Podul de la Turcinești ce traversează râul Jiu a fost construit în urmă cu aproape 60 de ani și de mai mulți ani nu a fost supus unor reparații de mare anvergură. Reprezentanții autorităților județene nu știu în cât timp ar putea fi gata. Vor solicita bani din fondul de rezervă al Guvernului, iar dacă nu vor primi un răspuns favorabil, vor căuta în vistieria județului.

Sursa: radiotargujiu.ro

Sursa foto: radiotargujiu.ro

Politica