luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muzeul Olteniei, gazde pentru elevi din Băilești înscriși la Centrul „Best Life”

Peste 20 de elevi din grupa pregătitoare a Liceului Teoretic Mihai Viteazul din Municipiul Băilești, înscriși la Centrul social Best Life al Arhiepiscopiei Craiovei, au fost incluși într-un program special miercuri, 12 aprilie. Copiii au venit la Craiova, însoțiți de înv. Paul Vădeanu, pentru a participa la acțiuni specifice vârstei lor și pentru a vizita Muzeul Olteniei. Astfel, o primă acțiune de acest fel s-a desfășurat la Centrul Best Life, în cadrul căreia copiii au fost antrenați în jocuri de cunoaștere, coordonate de actorul și regizorul craiovean Marian Rățulescu. În continuare, copilașii au vizitat Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei, instituție de cultură care sprijină constant acțiunile Centrului Best Life pe baza convențiilor de parteneriat. Aici, au vizitat expoziția de plante și animale, au intrat în peșteră și au vizionat un film educativ la Planetariu.

jocuri-la-centrul-best-life„Am beneficiat de deschiderea reprezentanților Muzeului Olteniei an de an, astfel încât copiii noștri sunt frecvent implicați în ateliere de creație și în alte programe recreative și educative. Faptul ca ne putem baza pe sprijinul Muzeului Olteniei și în mod special al domnului director Florin Ridiche ne arată ce înseamnă o colaborare frumoasă și solidă pentru copiii care au nevoie de noi, au precizat reprezentanții Centrului social Best Life.

Înv. Paul Vădeanu, de la Liceului Teoretic Mihai Viteazul din Băilești, vorbește despre parteneriatul dintre instituția de învățământ și Arhiepiscopia Craiovei, explicând de asemenea rolul acestor acțiuni pentru cei mici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cadrul parteneriatului pe care Liceul Teoretic Mihai Viteazul l-a încheiat cu Centrul Best Life din Craiova desfășurăm deja de câțiva ani o serie de activități educative cu elevii de la ciclul primar. Activitatea din această săptămână a constat într-un atelier la Centrul Best Life, urmat de o vizită la Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei. Ambele au avut un impact extrem de important asupra celor 23 de elevi din clasa pregătitoare. Sunt convins că experiențele pe care le-au încercat astăzi i-au transformat într-atât de mult, încât să-și dorească să mai participe la astfel de activități și să le hrănească acea curiozitate specifică vârstei, care nu poate să ducă decât la o dezvoltare armonioasă din punct de vedere social, cultural, la o adaptare a lor mai bună, în contextul societății în care trăim astăzi, a declarat înv. Paul Vădeanu, din cadrul Liceului Teoretic Mihai Viteazul din Băilești.

Politica