vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

101 amenzi, într-o singură zi

 

Nu mai puțin de 101 amenzi au aplicat luni polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea șoferilor certați cu legea.

 

Valoarea amenzilor se ridică la peste 30.000 lei. 57 dintre cele 101 sancțiuni aplicate de polițiști au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, au oprit în trafic, pe drumul naţional 7, pe raza localităţii Bujoreni, un autoturism de teren, condus de F.J.A., cetăţean german, de 47 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat că şoferul autoturismului avea dreptul de conducere suspendat, pe teritoriul României, pentru conducere auto neînmatriculat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, l-au depistat pe I.D., de 56 de ani, din Păuşeşti Măglaşi, în timp ce conducea un tractor, pe drumul naţional 64, pe direcţia Vlădeşti – Băile Olăneşti, fără a deţine permis de conducere.

În ambele cauze, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere.

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce desfăşurau activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere, au constatat că, G.N., de 58 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus o autoutilitară, înmatriculată în Timiş, pe strada Petrache Poenaru, din municipiul Râmnicu Vâlcea şi a acroşat un alt autoturism parcat regulamentar.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere”, arată IPJ Vâlcea.

Totodată, luni, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Horezu au oprit în trafic, pe strada Muntelui, din comuna Vaideeni, un autoturism, înmatriculat în Alba, condus de B.M.., de 53 de ani, din comuna Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului emana halenă alcoolică, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Politica