vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grevă japonză la DJTS Dolj

Sub sloganul „Sportul nu trebuie să fie pe ultimul loc” și cu banderole albe pe mână, zeci de angajați ai Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Dolj și ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Craiova, membri de sindicat, au protestat, luni, 20 martie, timp de o oră, în fața sediului DJTS, nemulțumiți fiind de faptul că sunt singurii bugetari care nu au beneficiat de nicio majorare salarială.

Proteste au fost peste tot în țară. Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), au protestat luni, între orele 11.00 și 12.00, în faţa instituţiilor în care lucrează. Principalul motiv al acestui protest, organizat de către  funcţionarii  publici şi personalul contractual, îl reprezintă discriminările salariale la care aceştia  sunt supuşi de câţiva ani. Acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra stării dramatice a salarizării din întreg sistemul teritorial MTS.

„Membrii Sindicatului Național Sport și Tineret Dolj, angajați ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj și ai Clubului Sportiv Municipal Craiova au decis, astăzi (n.r. – ieri), 20 martie 2017, să se alăture protestului la niel național, inițiat de Sindicatul Național Sport și Tineret Dolj. În fapt, ne dorim ca reprezentanții Ministerului Sportului și Tineretului Dolj să țină seama de doleanțele noastre și să aplice HG numărul 1 din 2017 prin care se urmărește excluderea inechităților salariale care există în momentul de față. Angajații din țară ai MTS nu au beneficiat până în prezent de nici o majorare salarială, spre deosebire de colegii din alte instituții de stat, drept urmare, ne dorim să nu mai fim ținta unor astfel de inechități și să ne fie aliniate salariile. O să vă dau un caz concret, cazul meu, după o vechime de 15 ani în muncă, cu studii superioare, într-o funcție publică de inspector, după majorarea salarială din 1 februarie, de 1.078 de lei. Cazul meu nu este un caz unic ci este este un caz care reflectă situația salarială la nivelul instituțiilor din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a spus Rodica Fota, una dintre anagajatele Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grupul de protestatari, având lipite pe spate afișe cu mesaje precum „MTS NU NE ÎNTOARCEȚI SPATLE!”, „ȘI NOI SUNTEM PROFSORI ȘI MEDICI” sau „STOP INEGALITĂȚII SALARIALE!”, s-a așezat cu spatele către fotograf şi cu faţa spre instituţia unde activează, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi care nu caută soluţii pentru cererile lor.

Membrii SNST au în vedere, în perioada următoare, declanşarea conflictului colectiv de muncă, acţiuni de pichetare a MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea cererilor.

Politica