vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean condamnat la închisoare cu suspendare, după ce i-a dat şpagă unui agent de la Penitenciarul Pelendava ca să-i angajeze nevasta

Un bărbat din comuna doljeană Leu, care i-a dat şpagă unui agent de la Penitenciarul Pelendava Craiova pentru a-i angaja soţia ca asistentă medicală în cadrul unităţii de detenţie, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. El a semnat un acord cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj prin care şi-a recunoscut fapta şi a acceptat această pedeapsă, acordul fiind admis de judecătorii de la Tribunalul Dolj la sfârşitul săptămânii trecute. Agentul de penitenciar care a primit 3.500 de euro din cei 5.000 de euro pe care îi ceruse craioveanului va fi judecat separat, într-un dosar care s-a înregistrat pe 7 martie la Tribunalul Dolj, pentru trafic de influenţă. Cauza a intrat în camera preliminară a instanţei.

Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au anunţat că, un agent de la Penitenciarul Pelendava din Craiova a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Agentul este acuzat că a cerut 5.000 de euro, din care a primit 3.500 de euro pentru angajarea soţiei unui bărbat din comuna Leu ca asistentă medicală în cadrul unităţii de detenţie. Bărbatul care a dat banii a recunoscut totul şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Astfel, potrivit DGA,  ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a emis rechizitoriul şi a dispus  trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului  Dihoru Dănuţ Nicuşor, agent de penitenciare la Penitenciarul Pelendava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  trafic de influenţă.  În fapt, în luna august 2016, o persoană a sesizat la  D.G.A. – S.J.A. Dolj  faptul că, în perioada iunie – iulie 2016, ag. şef. pr.  Dihoru Dănuţ Nicuşor  din cadrul Penitenciarului Pelendava, a pretins de la  Crăciun Alexandru Ionuţ  suma de 5.000 de euro, iar ulterior a primit de la acesta 3.500 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă în scopul angajării soţiei acestuia ca asistentă medicală în cadrul Penitenciarului Pelendava. Ca urmare a cercetărilor, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a inculpatului  Dihoru Dănuţ Nicuşor. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul  Crăciun Alexandru Ionuţ,  acesta a recunoscut comiterea faptei, precizând că, iniţial, i-a remis agentului de penitenciar suma de 3.500 euro pentru a-i facilita angajarea soţiei sale pe postul de asistentă medicală, promiţându-i, totodată, că-i va remite şi restul de 1.500 de euro după efectuarea angajării. În conformitate cu prevederile legale, s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei de către inculpatul  Crăciun Alexandru Ionuţ, privind comiterea infracţiunii de  cumpărare de influenţă  şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

Astfel, joi, 9 martie a.c., Tribunalul Dolj a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Crăciun cu procurorii şi i-au aplicat o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 2 ani şi 6 luni, timp în care trebuie să respecte o serie de obligaţii:  „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu inculpatul Crăciun Alexandru Ionuţ. Condamnă pe inculpatul Crăciun Alexandru Ionuţ la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 6 luni. Obligă pe inculpatul Crăciun Alexandru Ionuţ, ca pe durata termenului de încercare, să execute obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în folosul Primăriei Comunei Leu, jud.Dolj, sau al Şcolii Gimnaziale Leu, jud.Dolj. Dispune obligarea inculpatului Crăciun Alexandru Ionuţ la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 09.03.2017”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce-l priveşte pe agent şef principal Dihoru Dănuţ Nicuşor, dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă s-a înregistrat pe 7 martie a.c. la Tribunalul Dolj şi a intrat în camera preliminară a instanţei.

Politica