CFR, pe un butoi cu pulbere

Date:

Începând de luni, angajaţii CFR intră în grevă japoneză. Vor purta banderole albe timp de 3 zile, fiind nemulţumiţi că Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii nu le-a soluţionat cererile.

Aceștia cer dezbaterea în regim de urgenţă a Statutului Feroviarului de către Camera Deputaţilor, în forma promulgată de către Senatul României, reintroducerea coeficientului de ierarhizare “Kşi aplicarea acestuia începând cu salariul minim în plată de la data de 1.01.2017, aplicabil tuturor companiilor feroviare, participarea la toate rundele de negocieri, a reprezentanţilor salariaţilor, semnatari ai memoriului, desfiinţarea posturilor de expert social” şi anularea privilegiilor salariale date de către administraţie pentru aceştia, precum și reintroducerea grupelor de muncă I şi II.

CFR-iştii sunt nemulţumiţi și pentru că până acum nu au primit niciun răspuns la Memoriul depus în data de 16.02.2017 la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Angajaţii CFR solicită semnarea Contractului Colectiv de Muncă cu respectarea condiţiilor din memoriu. Prin nerespectarea solicitărilor, prin politica de personal actuală nu se asigură funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională, spun ei.

În plus, reprezentanţii salariaţilor îi acuză pe liderii de sindicat şi pe reprezentanţii societăţilor feroviare că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au făcut public că bugetul ar fi fost mărit cu aproximativ 23%.

Semnatarii Memoriului precizează că după trecerea celor 30 de zile de la înregistrare, dacă nu vor primi un răspuns şi nu vor fi invitaţi la discuţii vor acţiona în judecată MTI pentru a-l obliga să răspundă punctual pentru fiecare revendicare. CFR-iştii au sperat să se ajungă la soluţii concrete pentru cererile lor, însă conducerea MTI nu i-a băgat în seamă. Ca atare se va ajunge la proteste spontane.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...