vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR, pe un butoi cu pulbere

Începând de luni, angajaţii CFR intră în grevă japoneză. Vor purta banderole albe timp de 3 zile, fiind nemulţumiţi că Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii nu le-a soluţionat cererile.

Aceștia cer dezbaterea în regim de urgenţă a Statutului Feroviarului de către Camera Deputaţilor, în forma promulgată de către Senatul României, reintroducerea coeficientului de ierarhizare “Kşi aplicarea acestuia începând cu salariul minim în plată de la data de 1.01.2017, aplicabil tuturor companiilor feroviare, participarea la toate rundele de negocieri, a reprezentanţilor salariaţilor, semnatari ai memoriului, desfiinţarea posturilor de expert social” şi anularea privilegiilor salariale date de către administraţie pentru aceştia, precum și reintroducerea grupelor de muncă I şi II.

CFR-iştii sunt nemulţumiţi și pentru că până acum nu au primit niciun răspuns la Memoriul depus în data de 16.02.2017 la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Angajaţii CFR solicită semnarea Contractului Colectiv de Muncă cu respectarea condiţiilor din memoriu. Prin nerespectarea solicitărilor, prin politica de personal actuală nu se asigură funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională, spun ei.

În plus, reprezentanţii salariaţilor îi acuză pe liderii de sindicat şi pe reprezentanţii societăţilor feroviare că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au făcut public că bugetul ar fi fost mărit cu aproximativ 23%.

Semnatarii Memoriului precizează că după trecerea celor 30 de zile de la înregistrare, dacă nu vor primi un răspuns şi nu vor fi invitaţi la discuţii vor acţiona în judecată MTI pentru a-l obliga să răspundă punctual pentru fiecare revendicare. CFR-iştii au sperat să se ajungă la soluţii concrete pentru cererile lor, însă conducerea MTI nu i-a băgat în seamă. Ca atare se va ajunge la proteste spontane.

Politica