vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Senator PNL Olt spune că nu vorbeşte cu liderul organizaţiei judeţene: „Poate foarte rar ne salutăm”

Senatorul Siminica Mirea a dezvăluit că PNL Olt se află pe un butoi de pulbere, adăugând că fuziunea dintre liberali şi fostul PDL nu s-a realizat nici acum şi că ea şi preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Gigel Ştirbu, nu-şi vorbesc.

Siminica Mirea a declarat, joi, cu ocazia inaugurării cabinetului său de senator din Slatina, că fuziunea dintre PNL şi PDL nu a decurs aşa cum trebuie, în judeţul Olt, trimiţând săgeţi către actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, deputatul Gigel Ştirbu. „Nu este un secret pentru nimeni că, la Olt, fuziunea nu a decurs aşa cum trebuia. Cred că sunt multe judeţe unde se întâmplă astfel de lucruri. Nu ştiu dacă, la Olt, se doreşte ca Partidul Naţional Liberal să crească. (…) Ne place sau nu, este o situaţie dificilă, în acest moment, în PNL Olt. Eu am făcut şi fac echipă cu cei care îşi doresc”, a afirmat parlamentarul.

Senatorul a mai dezvăluit că ea şi Gigel Ştirbu nu îşi vorbesc, acesta din urmă purtându-i în continuare ranchiună după ce Siminica Mirea a fost impusă pe primul loc pe lista pentru Senat, de conducerea centrală. Iniţial, Gigel Ştirbu anunţase că lista pentru Senat a PNL este deschisă de preşedintele PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, zis Costel, Mirea fiind trecută pe locul secund la Camera Deputaţilor. Planurile lui Ştirbu au fost, însă, date peste cap de Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, care au cerut să se respecte protocolul de fuziune şi fiecare listă să fie deschisă de câte un reprezentant al unuia dintre cele două partide PNL ŞI PDL

Policlinica Buna Vestire Craiova

Siminica Mirea a făcut referire şi la sondajul „orchestrat” de Gigel Ştirbu pentru desemnarea candidatului partidului la Primăria Slatina, ea confirmând faptul că măsurătoarea sociologică ar fi fost fictivă. „Nu vorbesc cu domnul Ştirbu. Nu vorbim deloc. O să vă surprindă – poate foarte rar ne salutăm. Înţeleg că domnul Ştirbu nu şi-a revenit şi persoana care trebuie să plătească pentru acest rezultat sunt eu, dar şi soţul meu. Mi se reproşează că am adus grave prejudicii partidului că oamenii nu m-au votat şi că eu nu am alegători. Mi-ar fi plăcut să facă un sondaj de opinie, dar nu ca cel pe care l-a făcut la primărie, şi să vedem care dintre noi are mai mulţi susţinători”, a mai declarat Siminica Mirea.

Gigel Ştirbu, chemat să candideze la preşedinţia PNL Olt

Senatorul Siminica Mirea i-a cerut lui Ştirbu să se înscrie la alegerile pentru şefia organizaţie judeţene a PNL Olt, după ce deputatul a declarat, pentru Gazeta Nouă, că nu mai este interesat de funcţia de preşedinte. Fosta şefă a PDL Olt a mai spus că încă nu s-a hotărât dacă îşi va depune candidatura la alegerile interne, adăugând că această funcţie ar putea fi ocupată de un primar sau un consilier judeţean liberal. „Legat de candidatură, încă nu m-am hotărât. Cred că primul pas este de a face alegerile în localităţi. După ce vom încheia alegerile din localităţi, voi putea spune dacă voi candida sau nu. În momentul acesta nu m-am gândit să candidez. Eu cred că avem în partid oameni care ar putea să deţină această funcţie şi să o facă foarte bine. Oricare dintre primarii noştri poate deţine această funcţie, au demonstrat”, a declarat Siminica Mirea, joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de inaugurarea cabinetului său senatorial.

Până în prezent, doar preşedintele PNL Scorniceşti, consilierul judeţean Ion Moisescu, zis Costel, şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia organizaţiei Olt.

Prezent la inaugurarea cabinetului de parlamentar al soţiei sale, primarul din Crîmpoia, Ionel Mirea, a declarat că va candida, „dacă se vrea continuitate şi nu schimbare radicală”. „Deocamdată, doar domnul Costel Moisescu şi-a spus această intenţie. S-ar putea să se înscrie şi domnul Gigel Ştirbu pentru că aşa ar fi normal. Pentru a ne demonstrat valoarea, cred că ar trebui să fim cât mai mulţi, iar electoratul să aleagă aşa cum vrea el, nu cum i se impune”, a mai afirmat Siminica Mirea.

Politica