miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova vrea acord-cadru și pentru investițiile la străzi

Primăria Craiova intenționează să scoată la licitație, în acest an, și un acord-cadru pentru investițiile la străzi, pe modelul acordului-cadru pentru reparații. Motivul ar fi acela că lucrările vor putea fi executate mai repede, fără a aștepta încheierea, pe rând, a mai multor proceduri de achiziție pentru investițiile la străzi.

„Avem în vedere acest tip de contract pentru investițiile la străzi, acordul-cadru, pentru că se poate interveni mai ușor în funcție de starea străzii. Știm foarte bine că străzile care au nevoie de investiții au nevoie de mai multă documentație decât cele care au nevoie doar de reparații”, a spus viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu.

Acesta a menționat că documentația necesară ar urma să fie pregătită, și procedura de achiziție lansată, după ce va fi aprobat bugetul municipiului pe anul 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Diferența dintre reparații și investiții

Pentru a înțelege exact care este diferența între reparații și investiții, trebuie spus că reparațiile sunt executate pe străzi care au avut deja asfalt, intervenindu-se doar pentru reasfaltări, plombări și schimbări de borduri, lucru care se poate face fără prea multă documentație. Investițiile implică o documentație mai amplă: proiect tehnic, studiu de fezabilitate, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție.

În momentul de față, Primăria Craiova are în derulare un acord-cadru de reparații cu societatea Delta ACM. Acesta va înceta de drept în două cazuri: prin ajungerea la termenul de patru ani, perioada pe care se derulează acest acord-cadru, sau înaintea ajungerii la termen, prin atingerea pragului de 135.000.000 de lei fără TVA.

Prima lucrare de investiții, pe strada Henry Ford

În ceea ce privește prima dintre străzile realizate în acest an pe investiții, pe un contract atribuit mai demult societății Domarcons, este strada Henry Ford. Aceasta are nevoie de reabilitare de foarte mult timp, mai ales în contextul în care în zonă își desfășoară activitatea Ford România. Lucrările ar urma să demareze aici atunci când vremea va permite.

Politica