vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sortiţi la eşec

Victoria pare aşa de aproape în fiecare meci din ultima perioadă, dar în acelaşi timp stă departe de baschetbaliştii craioveni. Blestemaţi parcă să fie învinşi la o diferenţă extrem de mică şi enervantă totodată, jucătorii de la SCM U Craiova nu pot depăşi pragul dintre victorie şi eşec către zona victoriei. Asta s-a întâmplat în ultimele şase etape, în care craiovenii au suferit înfrângere după înfrângere, niciuna însă la o diferenţă mai mare de şase puncte, mereu fiind aproape de o victorie.

Ultima ispravă a echipei din Bănie a fost, luni seara, în meciul disputat în deplasare contra lui BCMU Piteşti, ce a contat pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale. Baschetbaliştii craioveni au mers în Trivale cu un obiectiv clar în minte, acela de a începe să obţină din nou puncte, după o perioadă lungă de secetă. Victoria nu a vrut să fie însă de partea lui SCM U Craiova, chiar dacă aceasta a condus la un moment dat cu 17 puncte, echipa piteşteană a reuşit să revină spectaculos în joc şi să treacă de craioveni în prelungiri, scor 101-99. La finalul primului sfert, unul foarte echilibrat, niciuna dintre formaţii nu se afla în avantaj, încheiându-se cu scorul de 26-26. Cea mai favorabilă perioadă a băieţilor pregătiţi de Vuksanovic a fost în actul secund, când craiovenii au căpătat un ecart de 12 puncte înainte de pauza mare, impunându-se în sfertul doi cu 32-20. După pauză a început decăderea formaţiei craiovene, piteştenii micşorând avantajul în sfertul trei, pe care l-au câştigat cu 19-15, şi au restabilit egalitatea la finalul sfertului patru, după ce s-au impus cu 21-13 şi au dus scorul general la 86-86. Lupta avea să se dea în cele cinci minute acordate în plus pentru stabilirea învingătorului, timp în care echipa olteană nu a mai reuşit să revină în avantaj, iar gazdele şi-au menţinut un ecart minim până la finalul extra time-ului, suficient ca să le aducă în cele din urmă victoria cu scorul de 101-99. Este a 14-a înfrângere din acest sezon pentru SCM U Craiova, care cu două etape înainte de sfârşitul stagiunii regulate se clasează pe locul zece în clasament, cu 22 de puncte. Runda următoare, echipa craioveană va aştepta vizita lui BC Mureş Târgu Mureş, meciul fiind programat pentru sâmbăta aceasta.

B.C.M.U. PITEŞTI – S.C.M. U CRAIOVA 101-99 (26-26, 20-32, 19-15, 21-13, 15-13)

Policlinica Buna Vestire Craiova

SCM U Craiova: Taylor (14 puncte), Fraseniuc (10 puncte), Abrams (16 puncte), Lee (8 puncte), Hargrove (29 puncte), Bureau (9 puncte), Burlacu (11 puncte), Solopa, Gavrilă (2 puncte), Corneanu.

BCM U Piteşti: Marinov (21 puncte),  Mladenovic (20 puncte),  Tudor (14 puncte),  Kostoski (13 puncte),  Gabric (13 puncte),  Hunter (10 puncte),  Stăncuţ (8 puncte),  Corpodean (2 puncte).

 

Politica