marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Victime ale hipotermiei, la spital în Olt

Primele cazuri de victime ale gerului, la propriu, au apărut în Olt, în noaptea de luni spre marţi, două persoane având nevoie de îngrijiri medicale pentru a scăpa tefere de ravagiile gerului care a lovit judeţul, informează olt-alert.ro.

Este vorba de o persoană care a fost preluată şi transportată cu ambulanţa după ce a avut probleme serioase cauzate de frig, în vreme ce o altă persoană a ajuns cu hipotermie la Urgenţe, potrivit unei informări pe care Direcţia de Sănătate Publică a făcut-o către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe (CJSU) Olt. Alţi cinci oameni au ajuns la Urgenţe, dar din cauza unor probleme sociale. Din fericire, în Olt nu au existat decese cauzate de hipotermie.

Solicitare pentru identificarea persoanelor în dificultate

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere condiţiile meteorologice, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a solicitat tuturor instituţiilor publice să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea de relaţii cu publicul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar primarilor, pe lângă măsurile specifice, le-a cerut, din nou, să identifice persoanele aflate în dificultate (fără adăpost, în vârstă, în imposibilitatea de a se deplasa etc.) şi să intervină în sprijinul acestora, în cel mai scurt timp.

Totodată, a revenit cu apelul către Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi către Inspectoratele de Poliţie şi Jandarmi în vederea intensificării acţiunilor de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pentru preluarea şi transportul acestora în spaţiile special amenajate de autorităţile locale”, se arată într-un comunicat al CJSU.

La nivelul municipiului Slatina, conform unor precizări venite din partea reprezentanţilor primăriei, în cursul nopţii de luni spre marţi, au fost preluate şi transportate în spaţiul special amenajat pentru astfel de cazuri 11 persoane fără adăpost.

spot_img
spot_img

Politica