sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep atacă un trofeu de Mare Șlem, în 2017

Cea mai bine clasată jucătoare română din ultimii ani, Simona Halep, duce încă lipsa unui trofeu de Mare Șlem în palmares. Tenismena a trecut printr-un an, 2016, destul de greu, cu accidentări care au împiedicat-o să evolueze la capacitate maximă şi astfel a scăzut în randament comparativ cu explozia de rezultate pe care a arătat-o în anii precedenţi. Halep a lucrat însă destul de mult în ultimul timp şi se simte pregătită ca în 2017 să atingă performanţa mult visată: câştigarea unui turneu de Mare Șlem.

”Am lucrat foarte dur în această perioadă, cred că a fost cea mai dură pregătire din carieră. Darren (Darren Cahill, antrenorul său, n. red.) a fost în România timp de câteva săptămâni şi ne-am antrenat din greu, apoi am venit aici (la Adelaide, n. red.), fără pauze, un lucru bun, deoarece în trecut am avut accidentări şi a trebuit să stau mai mult (acasă), însă acum mă simt pregătită să încep sezonul şi să fac meciuri bune. Ne pregătim foarte bine pentru câştigarea unui turneu de Mare Șlem, acesta e principalul obiectiv, dar în tenis nu ştii niciodată. Muncesc din greu în fiecare zi, iar el (Cahill, n. red.) îmi dă încredere că sunt puternică pe teren”, a declarat Simona Halep.

Jucătoarea originară din Constanţa se antrenează la Adelaide (Australia) de două săptămâni, unde pregăteşte terenul pentru participarea la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, care va avea loc între 16 şi 29 ianuarie. Înainte de a lua parte la acest turneu, Halep va evolua însă încă din prima zi a lui 2017 la turneul din Shenzhen (China), competiţia pe care a câştigat-o în urmă cu un an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cred că e un lucru bun că mă pot antrena în aceleaşi condiţii de la Melbourne pentru Australian Open. Simt că mă va ajuta, m-am simţit bine aici şi cu siguranţă voi reveni”, a adăugat sportiva româncă.

Cahill crede că Halep nu şi-a atins încă potenţialul

Antrenorul Simonei a vorbit şi el despre parcursul sportivei în acest an, pe care îl consideră unul bun, atâta timp cât jucătoarea în vârstă de 25 de ani s-a menţinut în Top cinci la nivel mondial. Darren Cahill consideră însă că Simona Halep este capabilă de mult mai mult şi că are şanse reale la câştigarea unui trofeu important.

„Cred că a avut un an 2016 bun, fără să fie extraordinar. Cred că oricine termină anul în Top cinci în lume e capabilă săştige titluri majore. A avut câteva momente bune anul trecut, s-a oprit în sferturi la Wimbledon, unde a avut o şansă în faţa germancei Angelique Kerber, s-a oprit în sferturi la US Open, jucând unul dintre cele mai bune meciuri ale anului contra Serenei Williams. Acum vine următorul pas, să profite de aceste şanse, vom încerca să creştem la turneele majore”, a spus Darren Cahill.

Politica