vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiul Prefectural, ultima întâlnire pe 2016

 

Prefectura Dolj a găzduit, marţi, ultima şedinţă a Colegiului Prefectural pe anul acesta. Subprefectul judeţului Dolj, Simona Moise, a mulţumit membrilor colegiului pentru colaborarea de pe parcursul anului, punând accent şi pe organizarea exemplară a alegerilor parlamentare. În cadrul şedinţei au fost făcute şi precizări privind starea vremii în perioada următoare, dar şi în legătură cu drumurile naţionale. Conform informaţiilor oferite, de Crăciun nu va ninge, acest fenomen urmând să se întâmple undeva între Crăciun şi Revelion. Totodată, şefii instituţiilor reprezentate în Colegiul Prefectural au fost atenţionaţi să intre în normalitate cu rampele pentru persoanele cu dizabilităţi, altfel vor fi pasibili de amenzi.

Subprefectul judeţului Dolj, Simona Moise, a făcut câteva precizări legate de alegerile parlamentare şi desfăşurarea lor, felicitându-i, totodată, pe toţi reprezentanţii instituţiilor din Colegiul Prefectural pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului.

Îi felicit pe colegii noştri din cadrul Colegiului Prefectural pentru activitatea pe care au desfăşurat-o pe parcursul anului 2016. Cu toţii am asistat în ultima lună la o campanie şi, în ultimele săptămâni, efectiv, la desfăşurarea activităţilor legate de alegerile parlamentare. Eu le-aş considera de referinţă, cu cât au avut elemente de noutate certe. Organizarea a fost una extraordinar de bună, urmare a activităţii responsabile şi profesioniste a celor implicaţi direct în desfăşurarea lor. Îi felicit din tot sufletul şi le mulţumesc pentru colaborare reprezentanţilor poliţiei doljene, jandarmeriei, grupării mobile ISU, poliţiei de frontieră şi tuturor celor care au fost alături de Instituţia Prefectului, de Biroul Electoral Judeţean, pentru încheierea acestor activităţi”, a spus Simona Moise.

Aceasta l-a menţionat şi pe Florinel Stancu, proaspăt deputat de Dolj şi fost director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Felicităm, în primul rând, pe fostul nostru coleg – de astăzi -, domnul deputat Florinel Stancu. Dumnealui ne va reprezenta cu cinste în Parlamentul României şi avem speranţe mari că va duce la bun sfârşit anumite demersuri pe care noi le-am făcut în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, referitor la staţiile de pompare. Dumnealui este în măsură, de acum, să intervină şi în plan legislativ”, a spus subprefectul judeţului.

Zăpadă, între Crăciun şi Revelion

Cristina Burada, directorul Centrului Meteorologic Regional Craiova, a explicat, în cadrul şedinţei, la ce temperaturi şi fenomene să ne aşteptăm în această perioadă.

Încep prin a ura tuturor sărbători fericite şi fără evenimente. Cel puţin, din punct de vedere meteorologic, nu ne vom confrunta, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu o iarnă grea. Regimul termic va fi, într-adevăr, unul de iarnă, adică temperaturi minime în cursul nopţilor sub 0 grade, unele nopţi fiind chiar geroase, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, iar în zilele în care vom avea şi puţin soare, temperaturile vor creşte puţin peste 0 grade, dar nu mai mult de 5 grade, în general. Deci, vom avea un regim termic specific zilelor de iarnă. Ne confruntăm, zic eu, cu o iarnă un pic mai rece faţă de anii anteriori, am fost obişnuiţi cu nişte ierni calde, dacă vă amintiţi, iar acum este o iarnă normală.

Regimul precipitaţiilor în aceste zile şi în zilele următoare, mergând până la 31 decembrie, va fi unul deficitar, probabilitatea de producere a ninsorilor va fi mai mare undeva după Crăciun, între Crăciun şi Revelion, deci după 27 decembrie, preconizăm. Semnalele de astăzi arată că ar fi ninsori între Crăciun şi Revelion. Până atunci, poate vor fi fulguieli de geruială. Suntem într-un regim anticiclonic, asta înseamnă ceaţă, cum aţi observat în prima parte a zilei, asociată, uneori, cu fulguieli”, a spus Cristina Burada.

Persoanele fără adăpost, în vizorul Instituţiei Prefectului

Subprefectul Simona Moise a precizat că şi Prefectura Dolj are anumite probleme legate de aceste temperaturi scăzute.

Le avem în atenţie şi, evident, spre o bună rezolvare, o să vi le transmit şi dumneavoastră. Este vorba despre situaţia persoanelor fără adăpost care este în atenţia noastră şi o să avem, ca în fiecare an, grijă să nu fie probleme. Pe de altă parte, situaţia drumurilor, dacă va fi să ningă, aşa cum ne spune doamna director, este una în atenţia noastră şi, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cu drumarii noştri, sperăm să nu fie probleme”, a mai punctat subprefectul judeţului Dolj.

Reprezentantul drumurilor naţionale în Colegiul Prefectural a explicat că, din punctul său de vedere, nu vor exista probleme pe drumurile naţionale, existând utilaje în bază şi suficiente stocuri de material pentru a preveni orice problemă.

Nu în ultimul rând, la finalul şedinţei, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii Dolj le-a atras atenţia directorilor de instituţii că au primit o adresă pentru a intra în normalitate cu rampele pentru persoanele cu handicap.

Mă iertaţi, dar la controale s-ar putea să primiţi amenzi anul viitor, trebuie rezolvată problema”, a conchis reprezentanul ISC Dolj.

Politica