vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea/Un agent de poliție și un alt funcționar public cercetați pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate ieri, 18 noiembrie a.c., de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea și Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar față de S.V.O., agent-șef principal de poliție în cadrul Poliției Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Totodată, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de H.D., angajat la Primăria Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de casierie, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu-dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, în luna august 2015, inculpații S.V.O. și H.D. i-au solicitat 1.000 de lei unei persoane pentru a-i achita o amendă contravențională la regimul circulației pe drumurile publice, în vederea restituirii certificatului și plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, reținute de organele de poliție ca măsură complementară. Ulterior, H.D. a întocmit, în fals, o chitanță prin care atesta că a fost încasată amenda contravențională la Primăria Orașului Băile Olănești, chitanță pe care agentul de poliție a folosit-o la Serviciul Rutier Vâlcea pentru obținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare. Totodată, polițistul a întocmit o chitanță, în fals, prin care atesta că organele de poliție au încasat contravaloarea amenzii, pe care a transmis-o funcționarilor Primăriei Orașului Băile Olănești pentru a se proceda la scăderea debitului respectiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în luna august 2016, inculpatul S.V.O. a încasat bani din amenzile contravenționale aplicate și nedepuse la organele fiscale, întocmind, în fals, documente justificative pentru sumele respective și nu a întreprins demersuri de cercetare a unui accident rutier cu privire la care a fost sesizat și în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

Precizăm faptul că, pentru întocmirea probatoriului faptei, ieri, 18 noiembrie a.c., ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare la sediile a două instituții publice și la domiciliile unor persoane fizice, respectiv punctul de lucru al unei societăți comerciale, fiind puse în executare 2 mandate de aducere. Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au avut loc ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Politica