vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

JUDO/Noi medalii la sol, pentru mehedinţeni

Desfăşurat în Sala Polivalentă din Dr. Tr. Severin, Campionatul Naţional de ne-waza (luptă la sol), pentru copii U11, U13 şi U15, a adus 6 medalii pentru cele două cluburi mehedinţene afiliate la Federaţia Română de Judo

Organizator, CSM Drobeta a cucerit aurul prin Ana-Maria Vladu (U15; – 36 kg) şi Iasmina Covaciu (U15;- 44 kg), iar Diana Argint (U13; – 52 kg) şi Daniela Demetrio (U15; +52 kg) au urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. Aproape de medalie a mai fost Mihai Topală (U15; + 66 kg), clasat pe locul al V-lea la categoria sa de greutate.

„Avem două campioană naţionale la U15, iar asta demonstrează încă o dată valoarea copiilor de la CSM”, a precizat antrenoarea Lena Sterea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la Palatul Copiilor Strehaia, Marian Rîciu (U13; -50 kg) a cucerit argintul, iar Fiona Witt (U11; – 44 kg) a luat argintul. Maria Lorena Răducan (U11; +47 kg) s-a clasat pe 5.

„Sunt mulţumit de prestaţia copiilor mei. Am avut 5 judoka în concurs şi am luat 2 medalii. Mai luam cu siguranţă o medalie, chiar de aur, dacă Ane Marie Brebinaru ar fi luptat. Fiind accidentată la spate, ea nu a participat. Speranţe îmi puneam în Daria Robu, dar a prins o zi mai slabă şi a fost învinsă din primul tur. Am luat medalii prin sportivii din noul val. Dacă Marian Rîciu a mai participat, Fiona Witt s-a aflat la prima ei finală naţională şi a luat bronzul”, a spus antrenorul strehăian Ilie Gâdea.

La competiţia de la malul Dunării au participat 372 de judoka, de la 44 de cluburi.

În urmă cu 2 săptămâni, CSM Drobeta câştiga 3 medalii la Naţionalele de ne-waza pentru copii U12, U14 şi U16, care au avut loc tot în Polivalenta severineană. Astfel, Ana-Maria Vladu (U16; – 36 kg) a devenit campioană naţională, iar Denisa Vâlvoi (U12; -40 kg) şi Roberta Ioviţă (U16; – 57 kg) au luat bronzul. De la Strehaia, Dalia Robu (U14; – 44 kg) se clasa pe locul al V-lea.

 

Politica