sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, chemaţi, din nou, să-şi dea mâna pentru autostradă

Florentin Gust: Este un proiect care trebuie să unească oltenii

Oltenia vrea autostradă”, se va spune, din nou, sâmbătă, de la ora 11. Protestul care constă în construirea autostrăzii Craiova-Piteşti, printr-un lanţ uman, ajunge la cea de-a cincea ediţie.

Iniţiatorul manifestului, deputatul Florentin Gust, face din nou apel către politicienii din regiune să se implice în realizarea acestui drum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fac un apel către toţi oltenii, inclusiv către politicienii din regiune săşi dea mâna pentru acest proiect comun, autostrada de care are nevoie întreaga regiune pentru a se dezvolta. Deşi au fost alocaţi bani din bugetul de stat, pe 2016, pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Craiova-Piteşti, până acum nu s-a făcut nimic. Autostrada nu trebuie făcută prin parteneriat public-privat, ci prin bugetul de stat. Orice ţară care şi-a făcut infrastructura principală, şi-a făcut-o din bugetul de stat nu prin parteneriat public-privat. Proiectul principal în România ar trebui să fie: fiecare regiune, legată de o autostradă. De aceea, în această toamnă toţi politicienii trebuie să îşi dea mâna şi să pună presiune, să fie o promisiune făcută de toţi politicienii din Oltenia că viitorul guvern se va preocupa de a realizarea acestei autostrăzi”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, deputatul Florentin Gust, iniţiatorul protestului.

Protestul „Oltenia vrea autostradă” a debutat în luna martie, iar prin acesta se urmăreşte atragerea atenţiei autorităţilor centrale asupra importanţei unui astfel de drum în regiune şi să-l construiască.

Cei care au aderat la manifest spun că autostrada Craiova-Piteşti este necesară nu doar pentru a atrage investitorii în zonă, pentru dezvoltarea regiunii, cât şi pentru un acces mai rapid către Capitală.

 

Politica