miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Burcea: “Îmi doresc să câştigăm Cupa Craiova, dar mai important va fi consolidarea jocului nostru”

Există aşteptări ridicate de la echipa feminină de handbal pentru sezonul ce urmează. Antrenorul care a (re)preluat în această vară SCM Craiova, Bogdan Burcea, s-a întors în Bănie cu planuri pentru calificarea în Cupele Europene. În acest sens, lotul a suferit modificări consistente în această perioadă, toate fiind deciziile exclusive ale tehnicianului Burcea, după cum acesta a susţinut la conferinţa de presă de ieri, când a vorbit despre situaţia echipei şi obiectivele pentru a zecea ediţie a Cupei Craiova, care va avea loc în acest weekend. Antrenorul formaţiei craiovene nu va pune accent pe rezultate la această competiţie amicală, ci scopul principal va fi consolidarea relaţiilor de joc, mai ales că există jucătoare noi în lot.

Turneul va fi important pentru noi, privind pregătirea. Nu ne interesează rezultatele, vrem să legăm cât mai bine relaţiile de joc. Desigur că îmi doresc să câştigăm Cupa Craiova, fiind o ediţie aniversară, dar mai important va fi antrenamentul. Când am venit la Craiova, am spus că în următorul sezon trebuie să avem un obiectiv măreţ, să ne calificăm în Cupele Europene şi pentru asta trebuie să fim foarte bine pregătiţi. Vreau să precizez că deciziile privind jucătoarele care au venit şi cele care au rămas în lot au fost exclusiv opţiunile mele. Am încercat să cooptăm sportive care ştiu cum sunt meciurile grele. Avem un lot valoros, chiar dacă nu este numeros. Având destule achiziţii nu vom putea avea un lot omogen într-o perioadă scurtă. A contat şi lipsa de la antrenamente a jucătoarelor Valentina Ardean Elisei şi Laurisa Landre, convocate la lotul naţional. Pentru nivelul actual de pregătire sunt mulţumit”, a declarat Bogdan Burcea.

La un sezon mai bun decât precedentul speră şi jucătoarea Mirela Paşca: „Sper să fie un sezon mult mai bun decât anul trecut, sper să ne închegăm mult mai bine şi le aşteptăm şi pe fete să întregim echipa. Este o motivaţie în plus, avem un lot mult mai bun şi sper să obţinem obiectivul dorit”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SCM Craiova va juca la a zecea ediţie a Cupei Craiova” în compania echipelor HCM Râmnicu Vâlcea, HC Dunărea Brăila şi CSU Danubius Galaţi, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

PROGRAM TURNEU “CUPA CRAIOVEI, EDIȚIA A X-A

Vineri, 19.08.2016

S.C.M. CRAIOVA – H.C.M. Rm. Vâlcea (ora 17:30)

H.C. Dunărea Brăila – C.S.U. Danubius Galaţi (ora 19:30)

Sâmbătă, 20.08.2016

H.C. Dunărea Brăila – H.C.M. Rm. Vâlcea (ora 17:30)

S.C.M. CRAIOVA – C.S.U. Danubius Galaţi (ora 19:30)

Duminică, 21.08.2016

H.C.M. Rm. Vâlcea – C.S.U. Danubius Galaţi (ora 10:00)

S.C.M. CRAIOVA – H.C. Dunărea Brăila (ora 12:00)

Festivitatea de premiere (ora 13:30)

Politica