vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Primarul Screciu a descoperit 2 blocuri ANL lăsate în paragină

Primarul Severinului, Marius Screciu, s-a luat cu mâinile de cap,marți, când a mers să vadă care este stadiul lucrărilor la cele 2 blocuri ANL din cartierul Aluniş. Nu mică i-a fost mirarea edilului-şef când a constatat că nu are cu cine să stea de vorbă. Mai exact pe şantierul cu pricina nu se muncea deloc, lucrările fiind abandonate.

Totul era pustiu, nici picior de muncitor, în condiţiile în care cele două blocuri trebuiau finalizate de circa 4 ani şi atribuite tinerilor de pe listele de aşteptare ale Primăriei Drobeta Turnu Severin. Primarul Marius Screciu a mai avut parte de surprize neplăcute , chiar şocante, în aventura sa de pe şantierul abandonat. El a constatat cu tristeţe că în aceste blocuri pustii există uşi noi-nouţe, dar rupte, montate probabil de curând, tencuieli sparte, ziduri crăpate. Locaţia cu pricina a ajuns adăpost clandestin pentru câinii maidanezi, dar şi pentru un grup de muncitori moldoveni. Paznicul zonei, un domn pe nume Ion Neamţu i-a recunoscut primarului Screciu că aici mai dorm noaptea nişte muncitori. ,,Sunt nişte municitori moldoveni ai constructorului care acum au o lucrare în comuna Malovăţ. Noaptea vin şi dorm şi ei aici într-o cameră sau două”, i-a spus paznicul primarului Screciu.

,, Dar nu se poate aşa ceva. Nu e voie. Aici sunt blocuri ce urmează a fi repartizate unor tineri! Nu se poate aşa ceva. E bătaie de joc pur şi simplu! O să iau legătura şi cu constructorul Tibi Giuca dar şi cu ANL Oltenia şi ANL Bucureşti că ei sunt beneficiarii. Noi primăria luăm blocurile spre repartizare când sunt gata şi datoria nostră e doar să facem racordurile la energie electrică, energie termică şi apă. Păi, nu este vina nostră că lucrările sunt abandonate. Noi ne dorim să se termine aceste blocuri să le repartizăm tinerilor cât mai repede. Dar nu le vom lua în primire cu uşi rupte sau tencuieli căzute. Nu, în niciun caz!”, a declarat primarul Marius Screciu. Contactat telefonic constructorul Tibi Giuca nu a fost de găsit pentru un punct de vedere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O lucrare care nu se mai termină

Termenul de finalizare a acestor blocuri ANL era anul 2012 , deci în urmă cu 4 ani. De fiecare dată executantul lucrării, constructorul, firma Building Exim, reprezentată de Tibi Giuca , anunţa că ,,s-a decalat puţin termenul” însă ,,lucrările sunt în noul grafic” şi vor fi gata ,,peste câteva luni” când a stabilit împreună cu beneficiarul ANL. Când îl întrebam vara spunea că va finaliza lucrarea până la iarnă şi când îl întrebam iarna spunea că va termina construcţia vara. Tibi Giuca s-a ferit să spună că nu primeşte fondurile necesare şi nu s-a plâns niciodată de acest lucru cu toate că era evident că lipsa banilor era motivul principal. Nu a avut curajul să arate cu degetul către cei din ANL din motive numai de el ştiute. De aceea lucrarea nu s-a terminat nici în zi de azi şi e greu de prevăzut că se va termina la sfârşitul acestui an. Poate cumva se va petrece vreo minune Dumnezeiască

 

Politica