vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Codiță, veverița crescută în buzunar

De mai bine de două luni, un pui de veveriță locuiește, câteva ore pe zi, într-un buzunar. Mai exact, în buzunarul administratorului Grădinii Zoologice din Parcul „Nicolae Romanescu”, Laurențiu Păun.

Laurențiu Păun l-a găsit pe Codiță căzut lângă un pom din parc, după o furtună. Pentru că mama lui nu l-a căutat, l-a luat să îl crească. La început l-a hrănit cu lapte cu pipeta. Acum Codiță mănâncă nuci, ghinde și diverse semințe.

Codiță ne-a vizitat la redacție și, cu această ocazie, ne-a transmis că nu este de acord cu fumatul, așa cum se poate observa în video de mai jos. smiley

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

 

Pe de altă parte, recent, rața sălbatică ce trăiește pe lacul din Grădina Botanică a devenit mamă. Bobocii a trebuit însă să fie mutați, o perioadă, pentru că lebedele nu îi acceptă în același loc.

 

„În Grădina Botanică, odată cu decolmatarea lacului şi amenajarea insulei s-a mutat aici o familie de lebede şi una de raţe sălbatice. În momentul în care au avut posibilitatea unde să îşi facă un cuib, s-a construit acea căsuţă a lebedelor, ele şi-au făcut cuibul având tot ce le trebuia, fân, loc ascuns, ferit de intemperii şi au ouat acolo. După o lună au ieşit puişorii. Lebedei i s-a părut ciudat că au apărut intruşi pe teritoriul ei şi a reacţionat. Şi ca să nu îi pierdem, i-am luat cu tot cu mama lor de acolo. Îi vom ţinte aproape o lună în cadrul Grădinii Zoologice, iar după ce mai cresc îi ducem înapoi în Grădina Botanică”, ne-a declarat Laurențiu Păun, administratorul Grădinii Zoo.  

 

Foto/video: Raluca Buzatu

Politica