joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Water Park-ul, greu de deschis. Nu prea se găsesc salvamari în Craiova

Water Park-ul din Craiova nu va fi deschis la începutul lunii iunie, aşa cum anunţase municipalitatea în urmă cu câteva săptămâni. Motivul este că Primăria Craiova nu pare să găsească nu un salvamar în zona Craiovei, ci opt, conform anunţului de angajare postat pe pagina de internet a autorităţii locale.

„La Water Park nu mai este deja o problemă legată de finalizare, pentru că acum se lucrează la chestiuni de amănunt. S-a montat şi toboganul care a venit din Polonia, se mai schimbă câteva bucăţi de gresie care au fost sparte atunci când au intrat cu utilajele şi cu diverse maşini ca să lucreze. Problema pe care o avem este cea a găsirii unor salvamari. Spre deosebire de privaţi, care pot să angajeze un salvamar pentru că este bine făcut şi ştie să înoate, noi, ca autoritate publică, avem alte documente de cerut. Trebuie să aibă o pregătire la un institut care nu există decât în Constanţa şi trebuie să aibă 720 de ore de cursuri. Vă daţi seama, este foarte dificil să găseşti opt persoane care să fi făcut aceste cursuri în Craiova. Asta ne împiedică să îl inaugurăm la începutul lunii iunie, aşa cum prevăzusem iniţial. Concursul este încă deschis şi sperăm din toată inima că până la urmă se vor găsi aceste persoane care să poată să îndeplinească ocupaţia de salvamar”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Conform site-ului Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, care are sediul în Constanţa, „cursul de calificare în meseria de salvamar presupune parcurgerea de către candidați a unei programe de pregătire de 720 de ore”. Totodată, pe pagina de internet a ANSPSR se mai notează că „în 2007, prin Hotărârea de Guvern nr. 1136, s-au aprobat Normele metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică – salvamar şi a posturilor de prim-ajutor pe plajă. Prin aceste norme s-a creat obligativitatea înfiinţării serviciilor de salvamar la nivel naţional în toate zonele unde există plaje publice amenajate, parcuri acvatice, ştranduri, lacuri de agrement, porturi, în Delta Dunării etc”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica