luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu gunoiul de la Reşiţa lui Brantner la Craiova lui Cherciu. Merită?

Camioanele cu număr de Caraş-Severin care ar veni să aducă gunoi la groapa Mofleni, fotografiate de candidatul la Primăria Craiova, Dan Cherciu, şi făcute publice săptămâna trecută, au stârnit o întrebare colectivă celor care le-au privit. Are rost ca o maşină de gunoi să străbată peste 250 de kilometri pentru a goli încărcătura la groapa de gunoi Mofleni? Compania atacată de candidatul la primărie, Brantner Servicii Ecologice, a spus că acele camioane aparţin societăţii, dar că au fost închiriate mai departe unei alte companii de sortare, care are relaţii contractuale cu EcoSud SA, societatea care administrează groapa de la Mofleni. La rândul său, EcoSud a transmis că nu a avut vreodată o relaţie contractuală cu Brantner, dar că ştie că o autoutilitară din fotografii aparţine unei alte societăţi din Reşiţa, Truck Continental BSB Auto SRL. EcoSud nu a lămurit încă, concret, dacă are o relaţie contractuală cu această companie, având în vedere că are la cunoştinţă faptul că autoutilitara aparţine acesteia, dar nu putem decât să tragem singuri concluziile.

Candidatul Alianţei „Pentru Craiova” (M10 şi PNŢCD) pentru Primăria Craiova, Dan Cherciu, a adus în discuţie în spaţiul public, săptămâna trecută, faptul că mai multe camioane înmatriculate în Caraş-Severin vin şi aduc gunoiul la groapa Mofleni. „M-am opus permanent și am votat împotrivă de fiecare dată când s-a încercat transformarea Craiovei în lada de gunoi a județului Dolj. Din păcate, interesele PSD au primat și nu s-a ținut cont de părerea mea. Mai mult, Craiovei i s-a promis că dacă acceptă să devină lada de gunoi a Doljului, va putea să acceseseze fonduri pt. dotarea cu containere îngropate sau alte utilaje de salubritate. Niciuna dintre promisiuni nu s-a întâmplat, singurul lucru cert fiind că am devenit depozitarul gunoiului din întreg județul, iar acum am constatat că nu numai. Camioane de Caraș-Severin transportă la Craiova sute de tone de gunoi pe care le depozitează la groapa orașului. Firma Brantner nu se sfiește să aducă gunoiul de aiurea sub nasul craiovenilor. Unul dintre acționarii acestei firme este dl. despre care puteți citi în articolul următor”, a scris candidatul Cherciu pe facebook, organizând, totodată, şi o conferinţă de presă pe această temă. Cherciu a ataşat şi un link către o ştire cu titlul „Călin Stoia, JUDECAT pentru trafic de influență. Cât era COMISIONUL pentru o intervenție la „NUMBER ONE”?”.

Dan Cherciu a prezentat, totodată, mai multe fotografii în care mai multe camioane cu număr de Caraş-Severin circulau pe drumurile publice din Craiova. Acestea nu erau ilustrate în timp ce depozitau gunoi la groapa Mofleni, administrată de societatea EcoSud.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Brantner: „Ne dorim să nu facem parte dintr-un astfel de "război"”

Am luat legătura cu compania Brantner Servicii Ecologice, cea care se ocupă de serviciile de salubritate din municipiul Reşiţa, la numărul de telefon afişat chiar pe camioanele în cauză. Reprezentanţii firmei au trasmis Jurnalului Olteniei mai multe răspunsuri prin care au dorit să lămurească situaţia. Aceştia au precizat că acele containere aparţin, realmente, companiei, dar au fost închiriate mai departe companiei pentru sortare, transfer şi depozitare. „Compania Brantner nu efectuează transportul şi depozitarea deşeurilor în depozitul de deşeuri al Municipiului Craiova, neavând o relaţie contractuală cu administratorul acestui depozit. În judeţul Caraş-Severin, unde Compania Brantner desfăşoară exclusiv activităţi de colectare a deşeurilor, avem încheiat un contract cu un operator privat în ceea ce priveşte stocarea temporară, sortarea şi transferul deşeurilor către un depozit autorizat. Containerele pe care le prezentaţi în fotografii aparţin Companiei Brantner, dar acestea au fost închiriate companiei pentru sortare, transfer şi depozitare care are încheiate la rândul său contracte cu depozite autorizate (inclusiv EcoSud în zona Craiova)”, se arată în răspunsul semnat de Ionel Ploaie, directorul adjunct al Brantner Servicii Ecologice. Acesta a ţinut să explice că nu doreşte ca societatea să facă parte dintr-un război electoral, precizând că nu este corect ca activitatea firmei să fie legată de cea a acţionarului amintit de Dan Cherciu. „Nu în ultimul rând şi deloc lipsit de importanţă, este profund incorect să conexaţi activitatea Companiei Brantner cu activităţile private ale unei persoane, fie chiar şi un acţionar al firmei care, până la proba contrarie, beneficiază de prezumţia de nevinovaţie în egală măsura cu orice cetăţean al acestei ţări. Cu caracter general, doresc să clarificăm faptul că legislaţia care guvernează domeniul în care ne desfăşurăm activitatea nu are nicio legătură cu bătăliile politice, campaniile electorale sau chiar problemele personale dintre candidaţi; prin urmare, ne dorim să nu facem parte dintr-un astfel de "război", dacă el există”, a conchis directorul adjunct al Brantner.

EcoSud: „Autoutilitara din pozele apărute aparţine companiei Truck Continental BSB Auto SRL”

Pe de altă parte, contactaţi de Jurnalul Olteniei, reprezentanţii EcoSud au precizat, în acest context, că nu au avut niciodată o relaţie contractuală cu Brantner, dar că o autoutilitară din fotografii aparţine unei alte societăţi. „În ceea ce priveşte aspectul semnalat de dumneavoastră, vă precizăm că între societatea EcoSud SA şi compania Brantner Servicii Ecologice SA nu a existat niciodată un raport contractual, iar autoutilitara din pozele apărute în social media (pe facebook – n.r.) aparţine companiei Truck Continental BSB Auto SRL”, se arată în răspunsul EcoSud. Mai mult, am revenit cu o întrebare la EcoSud, mai ales în contextul în care societatea cunoaşte proprietarul autoutilitarei, şi anume dacă aceasta are o relaţie contractuală cu Truck Continental BSB Auto SRL, societate cu sediul în Reşiţa, pentru a şti dacă este legal ca aceste autoutilitare să depoziteze gunoi la groapa de gunoi Mofleni. Deşi lămurirea a fost cerută vinerea trecută, EcoSud nu a transmis până acum o clarificare. Totodată, am încercat să luăm legătura şi cu reprezentanţii Truck Continental BSB Auto SRL, însă se pare că firma nu are un număr de contact făcut public.

Dacă intersectăm declaraţiile reprezentanţilor societăţii, dincolo de ambiguităţi şi omisiuni în denumirea unor societăţi sau a lămuririi relaţiei contractuale, ajungem la o singură concluzie: autoutilitara şi/sau camioanele nu aparţin companiei Brantner care, deşi nu dorea, a intrat într-un război electoral.

 

Politica