vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cei 10 de la Primărie se făcură 9

Candidatura lui Gelu Vişan a fost respinsă, miercuri seara. Fostul deputat PDL, Gelu Vişan, era candidat la Primărie din partea PMP, partidul lui Traian Băsescu.

Din cei 11  candidaţi care s-au înscris oficial în cursa pentru câştigarea funcţiei de primar al Craiovei, în bătălia electorală mai rămân 9. Între aceştia se află o singură femeie – actualul primar Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu şi-a depus candidatura sâmbătă, la Biroul Electoral Municipal. Ea este susţinută de alianţa PSD- UNPR. Peste 40.000 de craioveni au semnat pe listele de susţinere a candidaţilor alianţei, atât pentru primar, cât şi pentru consiliul local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul Florentin Gust, fost membru PSD, candidează la Primărie din partea PSRO, partid condus de fostul canidadat la Preşedinţia României, Mircea Geoană.

Nu mai puţin de patru candidaţi la Primăria Craiova vor voturile electoratului liberal.

Unul dintre acestea este PNL, care îl are ca şi candidat pe Pavel Badea, consilier local şi director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, altul este ALDE, din partea căruia candidează profesorul Mircea Năstase.

Tot pe votul liberalilor se bazează Horaţiu Buzatu, care candidează din partea PML, partid pe care l-a înfiinţat, şi Dan Cherciu, care candidează susţinut de partidele M10 şi PNȚCD.

În cursă s-a înscris şi Arthur Andriţoi, candidat independent, dar susţinut de PND, jurnalist de profesie, în prezent angajat la Biroul Imagine al Primăriei Craiova.

Pentru funcţia de primar s-au mai înscris, ca independenţi, consilierul local Ion Pană şi Constantin Miereanu, pensionar, fost angajat al Serviciului Disciplină în Construcţii al Primăriei Craiova, şi Șerban Bica.

Șerban Bica însă a depus la BEM doar 67 de semnături, iar candidatura acestuia a fost respinsă, deoarece avea nevoie de peste 3.000 de semnături. Bica susţine însă că va face contestaţie.

Partide care au candidaţi la Consiliul Judeţean

La Consiliul Judeţean, de data aceasta, preşedintele nu va mai fi votat de cetăţeni, ci ales de viitorii consilieri judeţeni.

Astfel, au depus liste cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean: PSD, UNPR, PNL, PSRO, PER, ALDE şi PMP.

Actualul preşedinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa, nu este primul pe lista PSD, ci Lavinia Craioveanu, şefa OFSD şi a ISJ Dolj. Cu toate acestea, social-democraţii spun că tot Ion Prioteasa ar urma să conducă administraţia judeţeană.

PNL îl propune preşedinte la Consiliul Judeţean pe fostul prefect Nicolae Giugea. Lista UNPR este deschisă de Gheorghe Bică, cea a ALDE de deputatul Ion Cupă.

Pentru Consiliul Judeţean s-a înscris şi sindicalistul Ringo Dămureanu.

 

Politica