vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta, jurnalista şi tigaia

A fost zi de audieri, ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Turceni-Rovinari, în care este vizat fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, dar şi fostul director al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Fiind vorba de nume sonore şi de un prejudiciu semnificativ adus statului, mass-media nu putea trece cu vederea subiectul.

Asta l-a deranjat pe premier, care a găsit de cuviinţă să jignească jurnalişti. Între altele, Ponta spune că trebuie să fie atent ca nu cumva o fată de la Realitatea să scoată o “ tigaie de sub microfon” cu care să-l pocnească în cap.

Iată ce a scris Victor Ponta pe Facebook:

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Politica anului 2016!
– o zi cu o procedură normală la ÎCCJ dar şi cu "procedura" politico-mediatică din curtea Instanţei;
– ziua începe cu o ştire principală la "Agerpres" a cărei conducere vrea să se arate obedientă şi linguşitoare cu noua Putere că poate se uită că a fost numită de vechea Putere şi rămâne în funcţie schimbând barca şi făcând "servicii";
– o mulţime de jurnalişti enervaţi pe bună dreptate că sunt puşi de şefi să piardă ore în şir la ÎCCJ, deşi ei săracii ştiu foarte bine că nici eu, nici altcineva nu facem niciodată declaraţii acolo – deci nicio ştire;
– o fată de la Realitatea TV care va ţipa la mine tot drumul din curte până la intrare (ca să vadă Guşă că îşi face datoria). Iar eu îi voi zâmbi domnişoarei în tăcere, calm şi afectuos, dar totuşi atent să nu scoată o tigaie de sub microfon şi să mă şi pocnească în cap, măcar să spun ceva acolo;
– o audiere a bietului Laurenţiu Ciurel (victimă colaterală) care nu va interesa pe niciun jurnalist deoarece nu are nicio treabă cu mine;
– un nou termen stabilit de instanţă şi o nouă zi ca cea de azi cu Agerpres, fete de la Realitatea etc.”

Agerpres nota, ieri, că la primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpaţi dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor dacă îşi recunosc vinovăţia. Victor Ponta, senatorul Dan Șova şi Laurenţiu Ciurel au anunţat că nu doresc să apeleze la această procedură şi vor să dea declaraţii.

Avocaţii celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declaraţii la DNA în cursul urmăririi penale şi doresc readministrarea probelor.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Șova şi Asociaţii'', Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

 

Politica