luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 „aleşi” olteni incompatibili, unii, posibil, penali

40 foști sau actuali aleși locali sunt acuzaţi de Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate, conflict de interese administrativ și penal sau fals în declarații. Şase sunt din Oltenia.

Astfel, fostul viceprimar al comunei doljene Sălcuţa, Eugen Giurcă este acuzat de incompatibilitate, dar şi fals în declaraţii.

“GIURCĂ EUGEN, fost viceprimar al comunei Sălcuța, județul Dolj — INCOMPATIBILITATE — S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 — 13 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul GIURCA EUGEN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte acuzaţia de fals în declaraţii, inspectorii de integritate susţin că Giurcă „nu a menționat deținerea calității de persoană fizică autorizată în cadrul GIURCA EUGEN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ în declarațiile de interese depuse în anii 2012, 2013 și 2014, în calitate de primar.” În cazul său, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

 

Viceprimarul comunei Robăneşti, Dolj, Cătălin Nică, este şi el acuzat de incompatibilitate, întrucât, în perioada 26 iunie 2012 — 06 martie 2013, a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. CATA & CRIS S.R.L.

În Vâlcea, viceprimarul oraşului Băile Govora, Bogdan Dumitrică a intrat în vizorul ANI, fiin acuzat că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale 'DUMITRICĂ BOGDAN'.

S-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 22 iunie 2012 — 23 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. MONELA STIL S.R.L.

Dumitirică mai este acuzat şi de fals în declaraţii.

“DUMITRICĂ BOGDAN nu a menționat deținerea calității de membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale 'DUMITRICĂ BOGDAN' în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar la datele de 12 iunie 2014 și 10 iunie 2015.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către DUMITRICĂ BOGDAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României”, potrivit ANI.

Tot din Vâlcea, pe lista incompatibililor se regăseşte primarul comunei Scundu, Dumitru Blejan. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 octombrie 2010 — 14 mai 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul 'BLEJAN V. DUMITRU ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ'

 

Din Gorj, pe lista „neagră” a intrat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, care, potrivit ANI, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de administrație al Colegiului Național 'Tudor Arghezi' Tg. Cărbunești (în perioada 01 septembrie 2009 — 31 august 2012), respectiv în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 'George Uscătescu' Tg. Cărbunești (în perioada 10 septembrie 2010 — 31 august 2012).

Pe de altă parte, fostul primar al comunei gorjene Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, este acuzat de conflict de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului, a promovat în calitate de primar un proiect de Hotărâre prin care a propus achiziționarea de către Primăria Drăguțești a unui teren în suprafață de 3.700 m.p. aflat în proprietatea sa și a soției sale.Ulterior adoptării acestei hotărâri, Moșoiu Vasile a emis în anul 2009 o dispoziție privind constituirea Comisiei de negociere pentru achiziționarea terenului și a semnat Contractul de vânzare-cumpărare prin care Primăria a cumpărat terenul, aflat în proprietatea sa până la data de 14.07.2009.Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, susţin inspectorii de integritate.

 

 

 

 

 

Politica