sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de închisoare

Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor bosniaci a fost condamnat la 40 e ani de închisoare de către Tribunalul Penal Internațional, pentru genocid  în cazul masacrului de la Srebrenița, unde au fost uciși aproximativ 8.000 de musulmani.

Radovan Karadzici, în vârstă de 70 de ani, este acuzat de masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani de forțele sârbe bosniace la Srebrenița în iulie 1995, cel mai sângeros măcel comis în Europa după cel de-Al Doilea Război mondial și calificat drept genocid de justiția internațională, informează Digi24.

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia trebuie să răspundă celor 11 capete de acuzare, între care genocid, crime împotriva umanității și crime de război comise în timpul războiului din Bosnia, care a făcut circa 100.000 de morți și a provocat strămutarea a 2,2 milioane de persoane între 1992 și 1995.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acuzarea a cerut închisoarea pe viață. Karadzici, care își asigură singur apărarea cu ajutorul unui consilier juridic, a pledat nevinovat. La deschiderea procesului de la Haga, în martie 2010, el a afirmat că masacrul de la Srebrenița a fost un „mit”. În prima zi a susținerii pledoariilor, Radovan Karadzici a asigurat că a fost „un prieten adevărat al musulmanilor”, relatează aceeași sursă. 

Radovan Karadzici este de asemenea acuzat pentru asediul de la Sarajevo care a durat 44 de luni și în timpul căruia 10.000 de persoane au fost ucise.

Foto:mediafax.ro

Politica