vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Călinoiu, la judecată. CJ Gorj, cu un nou preşedinte

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. El este acuzat de fals în declaraţii.

Dosarul penal a fost întocmit la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce Călinoiu nu a menţionat în declaraţia de avere anumite sume de bani obţinute ca urmare a participării la un proiect educativ pe fonduri europene.
ANI susţine că şeful CJ Gorj nu a menţionat în declaraţiile de avere, depuse la datele de 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014, veniturile obţinute în baza contractelor încheiate între acesta şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic , respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
La sfârşitul săptămânii trecute Ion Călinoiu a rămas fără mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, după ce ANI l-a declarat incompatibil.
Marţi, a fost ales înlocuitorul său. Ciprian Florescu va fi preşedinte al CJ Gorj până la alegerile locale. El a fost propus de PSD. PNL l-a propus pe Victor Banţa. Acesta a obţinut doar 10 voturi din cele 31 valabil exprimate.

 

Politica