sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gala excelenței în cercetare, la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova organizează joi, 14 ianuarie 2016, la ora 17.00, la Aula Alexandru Buia (clădireaFacultății de Agronomie, str. Libertății, nr. 19, Craiova), Gala excelenței în cercetare, Ediția I, 2016.

Gala își propune să îi aducă în prim plan pe acei membri ai comunității academice de la Universitatea din Craiova care au excelat pe parcursul anului 2014 prin publicarea de articole științifice în reviste de impact, prin publicarea de cărți în edituri de mare recunoaștere internațională sau prin obținerea de brevete pentru idei și produse inovative.

Din perspectiva activității de cercetare științifică, anul 2014 a însemnat pentru cadrele didactice, cercetătorii și studenții de la Universitatea din Craiova publicarea a peste 1500 de articole științifice în reviste de specialitate, 312 cărți în edituri recunoscute din țară și străinătate, obținerea a 17 brevete și produse cu drept de proprietate intelectuală, organizarea a 51 de conferințe naționale și internaționale, editarea a 22 de reviste științifice proprii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gala excelenței în cercetare îi premiază pe cei 138 de cercetători care au publicat 159 de articole în reviste cotate ISI, 3 monografii în edituri internaționale de prestigiu și au obținut mai multe brevete pentru idei și produse inovative. Toți vor fi recompensați cu granturi interne de cercetare care să susțină activitatea viitoare, granturi care vor avea, în funcție de realizările obținute, valori cuprinse între 500 lei și 5.000 lei. Universitatea din Craiova va aloca, în acest scop, o sumă de peste 200.000 de lei din fondul propriu de cercetare.

 În cadrul evenimentului se vor acorda 3 categorii de distincții:

– diplome de onoare și medalii pentru cercetătorii cu cele mai bune rezultate din cele 12 domenii de cercetare de excelență din cadrul instituției;

Trofeul de excelență în cercetare pentru primii 3 cercetători ai anului 2014, la nivelul întregii universității;

Trofeul de excelență pentru departamentul cu cel mai bun punctaj acumulat prin însumarea rezultatelor membrilor săi.

La finalul galei vor fi anunțate rezultatele concursului  internațional de dramaturgie Craiova Drama 2015 și se va acorda Marele premiu.

Întreaga manifestare ilustrează vocația Universității din Craiova pentru promovarea excelenței, pentru deplina integrare și afirmare a instituției în Spațiul European al Învățământului Superior și în Aria Europeană a Cercetării Stiințifice.

Politica