joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dispută în Gorj pe locul unde ar trebui să fie Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi

Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi a devenit motiv de dispută între autoritățile gorjene. Muzeul ar putea fi vizitat de anul viitor, dar nu se ştie încă unde pentru că Consiliul Judeţean Gorj propune ca spaţiu fosta casă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu de la Târgu Jiu. În schimb, consilierii opoziţiei nu sunt de acord şi vor ca muzeul să funcţioneze într-o casă monument istoric, în care marele sculptor a şi locuit un an. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a făcut propunerea ca muzeul să funcționeze în fosta casă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu de la Târgu Jiu pentru că acolo funcţonează acum o parte a Muzeului Judeţean unde sunt expuse în special tablouri ale pictorilor din Oltenia. Consilierii Opoziţiei nu sunt de acord ca muzeul să funcţioneze în fosta casă a lui Nicolae Ceauşescu: „În timpul epocii de aur, de coloana fără sfârşit s a tras cu tractorul, au vrut să o dărâme”, relatează Digi24.

„Inițial, clădirea a fost construită cu destinație de casă de oaspeți pentru Ceaușescu, iar în 1993 a intrat secția Muzeului Judeţean în această clădire. Nu văd în momentul de faţă în ce clădire ar putea fi mutată această secție”, a spus Carmen Şocu, referent la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, citează Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii Opoziţiei au propus ca Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi să funcţioneze în casa în care artistul a locuit timp de un an. Atunci lucra la operele Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului. În curtea casei există şi acum una dintre primele variante ale Mesei Tăcerii. Casa-monument istoric este, însă, locuinţa de protocol a şefilor Consiliului Judeţean, potrivit aceleiași surse.

Foto:mediafax.ro

Politica