luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziţie de porumbei, la Corabia

Sala de sport a şcolii "Virgil Mazilescu" din Corabia a găzduit, în weekend, cea mai mare expoziţie columbofilă de porumbei voiajori din zona Olteniei. 

Evenimentul a fost deschis de primarul oraşului Corabia, Iulică Oane, şi de viceprimarul Vlad Sorin Gigi. 
Peste 400 de porumbei care aparţin columbofililor din judeţele Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi au fost aduşi în faţa publicului.
Este vorba porumbei campioni din toate categoriile competiţionale şi de toate vârstele: yearlingi (în vârstă de un an) şi maturi (de trei, patru şi cinci ani), participanţi la concursuri naţionale şi internaţionale. 
“Sportul columbofil din România cunoaşte o din ce în ce mai mare răspândire şi dezvoltare, un lucru demn de remarcat, iar la nivel naţional oraşul Corabia este foarte bine reprezentat având porumbei campioni şi vicecampioni naţionali. Aceşti porumbei zboară pe distanţe între 400 şi 1500 de km aerian cu o viteză medie de 70-80 km la oră în funcţie de starea vremii. Pentru cei mai mulţi crescători,acest sport este un hobby dar un hobby care necesită venituri considerabile. Porumbelul, considerat mesagerul păcii are o minte pe care nimeni nu a putut-o descifra. Nu ştie nimeni cum se orientează. Unii vorbesc de unde magnetice, alţii că e vorba de orientare după soare. Sunt păsări foarte inteligente”, spun reprezentanţii Primăriei.

 

Politica