marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un premiu pentru „Profu’ de religie”

Spectacolul Profu’ de religie , producție a Teatrului Național „Marin Sorescu”  a primit Premiul Special al Juriului “Mihai Mihail” , în cadrul Festivalului Național de Comedie de la Galați.
 
Totodată, actrița Romanița Ionescu, interpreta rolurilor Mara, mama Marei, Psiholog, Prezentator TV a fost nominalizată pentru premiul pentru cea mai bună actriță.
Spectacolul regizat de Bobi Pricop, pe un text al Mihaelei Michailov, a fost invitat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, grație unei colaborări stimulatoare dintre regizor, dramaturg și actorii din distribuție: Marian Politic, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Dragoș Măceșanu și Cătălin Vieru. Spectacolul a primit Premiul Publicului (locul al II-lea) la cel mai mare festival de teatru contemporan din lume, Festivalul de Teatru „New plays from Europe”, Wiesbaden (Germania), 2014, iar regizorul Bobi Pricop a fost distins cu Premiul pentru regie (ex-aequo) la Festivalul de Teatru Scurt, Oradea, 2014. Pentru rolul Mara, actrița Romanița Ionescu a fost nominalizată la Premiile UNITER, 2014, pentru cea mai bună actriță în rol secundar, informează Nicolae Coande.

Politica