luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova – bulgară

Formaţia din Bănie are în lot nu mai puţin de opt stranieri. Acka, Kay, Madson, Nuno Rocha, africani la origini, Bawab, iordanian, şi trei bulgari, Apostol Popov, Hristo Zlatinski şi de câteva zile, Valentin Iliev.

Asemănarea dintre Brescia lui Lucescu din perioada 93-94, este destul de mare. Atunci la italieni jucau Hagi, Răducioiu, Sabău şi Mateuţ, cu primii trei interanţionali ai reprezentativei României, iar ultimul fost internaţional. Acum, CSU se poate mândri cu cei trei bulgari că sunt sau au fost de naţională în ţara lor.

Trioul de bulgari oltenizaţi au împreună peste 30 jocuri la prima reprezentativă de la sud de Dunăre, iar cel puţin Zlatinski poate creşte numărul. În prezent mijlocaşul de 30 de ani, cu o înălţime de 1.77 are o zestre de 10 meciuri sub tricoul verde-roşu al naţionalei. Zlatinski a fost convocat la ultima acţiune a bulgarilor, cu Norvegia şi Italia, fiind rezervă în ambele meciuri. Cei doi fundaşi, Apostol Popov, 33 de ani, 1.84 înălţime se poate lăuda cu trei prezenţe sub steagul castraveţarilor. Ultimul sosit la CSU, dar cu vechi state pe pământ românesc, Valentin Iliev, a mai jucat în Bănie la Universitatea, dar şi la Steaua, are însumate la naţională 23 de selecţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din nefericire pentru cei trei internaţionali bulgari, spre deosebire de românii de atunci din Italia, cu toţii autori de goluri pentru naţionala României, aceştia nu au punctat deloc pentru Bulgaria.

Și ca o curiozitate cei doi fundaşi prezenţi în Bănie, acum, vin de la aceeaşi formaţie, Popov şi Iliev evoluând, până în vară, la fosta campionă din ţara vecină, ȚSKA Sofia, retrogradată pentru acest sezon în liga a treia din cauza problemelor financiare. Mijlocaşul Zlatinski a venit la Craiova de la campioana en titre a Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, pentru că ia fost teamă că nu va prinde locul în primul unsprezece şi evident naţional, în urma transferului lui Andrei Prepeliţă de la Steaua şi el fost jucător care a evoluat pentru o echipă a Craiovei de-a lungul carierei.

 

Politica