marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Centrul Judeţean de Excelenţă face selecţia elevilor

Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj înfiinţat în Craiova pentru a li se oferi elevilor suportul necesar pregătirii în diverse competiţii şcolare îşi selectează, în perioada 10-30.09.2015, candidaţii. Selecţia elevilor cu performanţe la învăţătură care vor avea posibilitatea să se pregătească pentru olimpiadele şcolare cu dascăli, are loc începând de joi. În Centrul de Excelenţă pentru disciplina matematică vor fi selectaţi elevii de clasele IV-XII, pentru fizică, clasele VI-XII, pentru chimie, clasele VII-XII, la disciplina biologie, clasele VII, IX-XII, iar la informatică, clasele V-XII. 

Calendarul selecţiei elevilor este următorul, 10-21.09.2015-depunerea cererilor la secretariatul unităţilor de învăţământ (se depune cerere doar pentru o singură disciplină. În data de 22 septembrie tabelele cu solicitările elevilor sunt transmise pentru fiecare specialitate, la inspectorul de specialitate al ISJ Dolj pe fax şi pe email la adresa [email protected]. În perioada 22-24 septembrie va fi publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj a unităţilor de învăţământ unde se desfăşoară concursul de selecţie, pe 25 septembrie  va fi afişată repartizarea elevilor în sălile de concurs, iar concursul de selecţie are loc pe 26 septembrie între orele 9.30-12.30.Pe 28 septembrie sunt afişate rezultatele concursului, iar pe 29 septembrie se pot depune contestaţiile. Pe 30 septembrie se află rezultatele finale, iar pe 1 octombrie se anunţă componenţa grupelor. Pe 2 octombrie este afişat programul de desfăşurare al cursurilor, iar pe 3 octombrie cursurile iau startul.
Elevii calificaţi la faza naţională a olimpiadelor din calendarul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice sunt selectaţi în grupele de exelenţă fără a mai susţine testarea.

În limita unui număr de maxim cinci elevi pe grupă,Comisia Judeţeană de selecţie aprobă selectarea în grupele de excelenţă şi a elevilor care au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la faza judeţeană a olimpiadelor în anul şcolar 2014-2015. În funcţie de rezultatele concursului, număr participanţi, număr de elevi cu punctajul de minim 50% din punctajul maxim, număr minim de 8 elevi calificaţi, ISJ Dolj poate decide reconfigurarea grupelor pe discipline de învăţământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica