vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

15.000 lei, pentru olimpicii doljeni

Patru olimpici doljeni vor fi răsplătiți pentru rezultatele obținute. Este vorba de cei care au adus premii importante județului după participarea la Olimpiade Internaționale. Consilierii județeni au aprobat, săptămâna trecută, alocarea sumei de 15.000 de lei Inspectoratului Școlar Județean Dolj pentru premierea olimpicilor.

„Sumele solicitate sunt necesare pentru stimularea tinerilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare internaționale: medalia de aur la Olimpiada Internațională de Biologie, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică, medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Eruopene, mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă și Creație Literară Romani”, se arată în raportul ce a însoțit Hotărârea votată de consilierii județeni.

Numele olimpicilor nu era prezentat consilierilor județeni, fapt semnalat și de Laurențiu Ivanovici (consilier județean – PNL):

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În raport sunt enumerate cele cinci olimpiade cu premiile respective obținute, dar nu am regăsit nicăieri numele acestor tineri. Cred că ar fi fost foarte bine să regăsim aceste nume pentru că vorbim de olimpiade internaționale, vorbim de o medalie de aur, medalie de argint, mențiuni”.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a prezentat numele olimpicilor internaționali:

“Aș ruga aparatul propriu ca atunci când ne sunt solicitate alocări de bani să se pună la dosar și adresa prin care se fac aceste solicitări, pentru că, într-adevăr, în adresa de la Inspectorat sunt nominalizați cei patru premianți. Este vorba de Mirea Dan Mircea, clasa XII-a, Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Mită Denis clasa XII-a Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Șerban Teodora, clasa a X-a, Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova și Tiberiade Izabela, clasa XII-a Colegiul Național „Carol I” Craiova”.

Dan Mircea Mirea va fi recompensat cu câte un premiu pentru ambele medalii câștigate.

Mircea Dan Mirea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" a obținut al doilea său premiu în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Biologie.

După medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia, craioveanul a câștigat anul acesta medalia de aur. A fost prima medalie de aur la această competiție, pentru România.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianţilor, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an).

Tot în acest an tânărul a luat argintul la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Totodată, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".

 

 

Politica