miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcov, Prina şi Stănescu mai scapă o tură

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut redeschiderea unui dosar, închis în 2012, în care fostul minsitru de Finanţe Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei Minel Prina, Preşedintele Consiliului Judeţean Olt Paul Stănescu, dar şi alţi inculpaţi sunt acuzaţi de corupţie. Magistraţii Tribunalului Olt au amânat deja de două ori pronunţarea.

Acuzaţiile procurorilor se referă la finanţarea ilegală a FC Olt Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, concesionarea serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi din Slatina pe o perioadă de 30 de ani de către primărie contra sumei de 8.000 miliarde lei vechi către o ”firmă de casă”, dar şi contractarea mai multor lucrări supraevaluate de către SC Compania de Apă SA Slatina.

Al doilea termen în dosar a avut loc joi. La instanţă s-au prezentat doar o parte dintre persoanele vizate, aşa că instanţa a dat un nou termen- 24 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, aflată pe rolul Tribunalului Olt, mai au calitatea de învinuiţi: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu; soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 20 iulie.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie în legătură cu contracte încheiate de Primăria Slatina, în perioada în care a Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba. DNA Craiova a emis ordonanţă de netrimitere în judecată la sesizările şi reclamaţiile lui Nicolae Stan. Aceasta a atacat ordonanţa procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, în 2014, a respins plângerea formulată de Nicolae Stan şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

sursa foto: ziaristuldeolt.wordpress.com

Politica