marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Seceta a închis portul Corabia

Seceta a afectat traficul fluvial. Mai multe nave sunt blocate pe Dunăre. La Corabia, nivelul scăzut al fluviului a determinat autoritățile să ia decizia închiderii portului.

Debitul Dunării la intrarea în țară este de 2.700 metri cubi pe secundă. Aceasta, în condițiile în care,media multianuală a lunii august  este de 4.300 metri cubi pe secundă. 
În portul Corabia s-au format mai multe insule de nisip, astfel că aici nu se mai poate acosta. Autoritățile nu pot draga canalul din lipsa fondurilor, potrivit gazetanouă.ro.
„Situaţia este aşa de mai multă vreme. Transportul fluvial este blocat pentru că s-au format insule de nisip şi din acelaşi motiv nu se mai poate ajunge la silozurile din portul comercial. Situaţia nu se mai poate remedia acum, este tardiv. Putem doar să aşteptă să crească din nou nivelul apei”, a declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, pentru sursa citată. 
Agricultorii din zonă sunt nevoiți să transporte, acum, mărfurile cu autovehicule până la calea ferată.
Din cauza scăderii nivelului fluviului, mai multe nave de croazieră plecate din Germania şi Austria, cu destinaţia Tulcea-Delta Dunării, au rămas blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele.
Turiştii sunt transportaţi cu autocare până la Tulcea, însă majoritatea aleg să rămână pe nave, informează Radio Oltenia. 
În această lună mai sunt programate croaziere, dar dacă nivelul Dunării nu va crește ar putea fi anulate. 

 

Politica