luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep poate pierde locul 3

Simona Halep (3 WTA) a absentat doar două săptămâni de pe podiumul clasamentului mondial în ultimul an, iar de luni poate ieşi din nou în afara Top 3 WTA

Constănţeanca riscă să coboare pe locul 4 WTA la sfârşitul săptămânii, în cazul în care daneza Caroline Wozniacki, ocupanta locului 5, se va impune la Stanford, turneu aflat în desfăşurare în SUA, scrie prosport.
Scenariul este foarte probabil, ţinând cont că Wozniacki are statut de favorită principală la turneul dotat cu 665.900 de dolari, în timp ce Halep nu s-a înscris la vreo competiţie în săptămâna 3-9 august. Punctajul Simonei va rămâne astfel de 5.151, iar daneza ar putea ajunge, cu un triumf pe tărâm american, la 5.190 de puncte. Următorul turneu la care Simona Halep va participa este Toronto (10-16 august).
Dacă va trece de Varvara Lepchenko, daneza va da piept în sferturi cu învingătoarea dintre Andrea Petkovic şi Mona Barthel. În penultimul act, Wozniacki ar putea evolua împotriva Karolinei Pliskova (favorită 4). Dacă va ajunge în finală, poate juca împotriva sportivei din Polonia, Agnieszka Radwanska.
Victorie de senzație la 44 de ani

Cea mai vârstnică jucătoare de simplu din circuitul WTA, Kimiko Date-Krumm, 44 de ani, locul 173 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 1-6, 7-6 (4), 6-2, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 24 WTA, în prima manşă a turneului Premier de la Stanford, informează Mediafax.
Fosta ocupantă a locului 4 WTA (1995) a ajuns pe tabloul principal al competiţiei americane după ce a jucat în calificări. Sportiva japoneză, care va împlini 45 de ani la 28 septembrie, a trecut de Lisicki, 25 de ani, după un meci care a durat aproape două ore.
Kimiko Date-Krumm a obţinut astfel prima victorie într-un meci de pe tabloul principal al unui turneu WTA din luna septembrie, când ea a ajuns în manşa a doua la Hong Kong Tennis Open. Sportiva japoneză a învins ultima dată o jucătoare mai bine clasată de locul 24 în martie 2014, când a depăşit-o, la Monterrey, pe italianca Flavia Pennetta, locul 12 atunci.
În faza următoare a turneului de la Stanford, Date-Krumm va juca împotriva sportivei cehe Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 4.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica