miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ De la boală la prietenie. Americanca a primit îngrijiri în spital

Potrivit unor surse, americanca a fost internată într-o rezervă la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Craiova și ar fi fost luată acasă de medic după externare. De altfel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că, potrivit primelor informații, pacienta a primit tratament. Mai multe detalii legate de acest caz vor fi făcute publice de Minister după analizarea rapoartelor transmise de DSP Olt și DSP Dolj.

 

 


Controale la spitalele din Caracal și Craiova, în cazul americancei tratate acasă

Cazul americancei de la Deveselu care a fost plimbată prin spitalele din Craiova și Caracal a ajuns până la Ministerul Sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia, bolnavă de pneumonie, a fost luată acasă de o familie de medici craioveni pentru că în spital nu mai erau paturi. Aceștia au renunțat chiar la dormitorul conjugal pentru a-i oferi americancei cele mai bune condiții. Reprezentanții Ministerului Sănătății au cerut lămuriri de la conducerile unităților spitalicești din Craiova și din Caracal. Un raport a fost deja trimis către minister, după cum informează Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

„S-a înaintat un raport către minister. A fost făcut și a fost trimis astăzi (n.r.). DSP Dolj a făcut controalele. Urmează ca Ministerul Sănătății să dea publicității ceea ce reiese din raport. Eu nu vă pot da mai multe detalii pentru că ei au fost cei are au cerut raportul acesta”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.

Totodată, se așteaptă publicarea rezultatelor raporturilor trimise de DSP Olt și Dolj către Ministerul Sănătății și, în același timp, se așteaptă o soluție de la minister pentru ca această situație să nu se mai repete.

 


 

V-am adus în atenție, luni, cazul amercicancei de la baza Deveselu bolnavă de pneumonie. Pentru că nu s-a găsit un loc  pentru a fi internată, nici în spitalul din Craiova și nici în Caracal, femeia a fost luată acasă de o doctoriță și soțul ei, renunțând chiar la dormitorul conjugal pentru ca oaspetele să se simtă bine.

S-a așezat lângă mine și mi-a pus mâna pe ceafă. M-a asigurat că va face totul ce e în puterea ei ca să mă ajute, a povestit Sandy pentru www.army.mil , citat de evz.ro.

Americanca a fost spitalizată și i s-au făcut analize în urma cărora a reieșit că avea și o disfuncție hepatică. În spital, doctorița a a lăsat-o pe americancă să stea într-una din rezervele ei.

 „Am reușit să o stabilizez clinic peste noapte. Faptul că am putut vorbi cu ea în limba engleză a calmat-o. Eu și soțul meu am decis că cel mai bun lucru pentru ea la acel moment ar fi să-i acordăm asistența medicală și suport psihologic în familia noastră. Sunt genul de doctor care consideră că sprijinul emoțional și consilierea psihologică a pacienților este primul mod în care îi putem ajuta să lupte împotriva bolii. La momentul respectic, Sandy era într-o țară străină a cărei limbă nu o știa, departe de familia ei, cu o afecțiune gravă“, a explicat dr. Diana Medrogoniu pentru sursa citată, informeză evz.ro.

Sandy Higgins a spus că și-a pus viața în mâinile Dianei și a soțului său, Robert, care au renunțat la dormitorul lor pentru ca ea să se simtă bine.

Timpul petrecut de americancă prin spitale și casele doctorilor nu a fost unul care a trecut prea ușor. Din cauza bolii ea a trebuit să își amâne cu 5 zile nunta. Ed Bologna, viitorul soț o aștepta acasă.

„Când am reușit să vorbesc cu ea mi-a spus prin ce calvar a trecut. Mi-a povestit despre Diana și mi-a spus că e convinsă că un înger păzitor i-a trimis-o în cale. Sandy și-a amânat întoarcerea acasă cu două săptămâni, dar am vrut doar să-i fie bine. Aceste săptămâni au fost dificile pentru mine, pentru că mă gândeam doar la sănătatea ei și la recuperare", a mărturisit Ed Bologna, informează evz.ro.

Sandy spune că nu a crezut vreodată că va trăi o asemenea minune, ci doar a auzit de așa ceva. Totodaă despre relația cu Diana și Robert, americanca spune că a depășit domeniul medical și este acum una spirituală.

„Suntem două femei, de pe două continente diferite, și anumite condiții de viață ne-au făcut să ne întâlnim și să devenim prietene. Soarta a făcut asta. Mă bucur că la un moment dat în viață, într-o situație nefericită, i-am putut oferi ajutorul meu“, a mai spus Diana Medrogoniu pentru sursa citată.

În cele din urmă Sandy și Ed s-au căsătorit pe 9 aprilie.

„A fost cea mai fericită zi din viața mea“, a declarat noul ei soț. Sandy nu este încă pe deplin recuperată, dar în fiecare zi devine un pic mai bine“, a încheiat Ed Bologna în mărturisirea sa pentru www.army.mil, conform evz.ro

Politica