sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Filarmonica REdescoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică” – ediția a III-a

Filarmonica Oltenia pregătește un spectacol în aer liber pentru craioveni, „Muzică din filme“. Astfel că, joi, începând cu orele 20.30, locuitorii Băniei sunt așteptați în Parcul Pușkin pentru un concert de muzică clasică. În cadrul acestui eveniment își vor da concursul membrii trupei „Duo Clasic”, Octavian Gorun- vioară și Corina Stănescu- pian. 

Potrivit reprezentanților Filarmonicii Oltenia, programul va cuprinde:

Richard Rodgers: „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”), John Williams: „Schindler's List” („Lista lui Schindler”), James Horner: „Braveheart” („Inimă neînfricată”), James Horner: „Titanic”, Carlos Gardel: „Scent of a Woman” („Parfum de femeie”), Andrew Lloyd Webber: „The Phantom of the Opera” („Fantomă de la Opera”), Nino Rota: “Il Padrino” (“Nașul”), Hans Zimmer: „Pirates of the Caribbean” („Pirații din Caraibe”).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Violonistul OCTAVIAN  GORUN

Octavian Gorun s-a născut la Craiova, în anul 1973. A fost inițiat în domeniul muzicii de către tatăl sau, violoncelistul Valeriu Gorun, apoi, în cadrul Liceului de Artă din orațul natal, a urmat cursurile de vioară la clasa prof. Cornel Berbec. Transferându-se la București (în anul 1990), a absolvit succesiv Liceul de Muzică „George Enescu” (1991) și Academia de Muzică (secția interpretare instrumentală – vioară, 1997). 
Pe parcursul anilor de formare profesională a beneficiat de îndrumarea unor reputați pedagogi, precum Șerban Lupu, Octavian Rațiu și Gabriel Croitoru. 
În perioada 2000 – 2001 a fost bursier și, totodată, membru al Orchestrei de Tineret și al Cvartetului de coarde din cadrul Fundației „Sergiu Celibidache“. 
De asemenea, a desfășurat o bogată activitate artistică: în calitate de membru al Orchestrei “Philharmonia” din București (1992 – 1993), al Orchestrei de Cameră Radio București (1993 – 1996), al Ansamblului de muzică veche “Continuo” (1995 – 1996), al Orchestrei Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova (1997 – 1999), din 1997 – profesor de vioară la Liceul de Artă „Marin Sorescu”. 
Din anul 1997 este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia“ (în prezent deține statutul de solist instrumentist), ansamblu cu care a întreprins numeroase turnee în străinătate: Italia, Germania, Elveția, Spania, Franța, Iran. 
Ca solist, violonistul Octavian Gorun a susținut numeroase recitaluri la Bucureșţi, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu ș.a.

Pianista CORINA  STĂNESCU

Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie şi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. 
În perioada studenţiei, a realizat înregistrări la Radio Bucureşti, a susţinut recitaluri la Ambasada Ungară şi a participat la Festivalul Tinerelor Talente de la Râmnicu Vâlcea. 
Împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ a interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi universal şi a participat la numeroase turnee concertistice ale Filarmonicii craiovene, întreprinse în străinătate.
Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. 
În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova. 
Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale celor mai importanţi compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

Programul următoarelor concerte din cadrul proiectului artistic „Filarmonica Redescoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică” (ediția a III-a) va fi:

Joi, 6 august 2015, ora 20:15, Grădina Botanică și joi, 13 august 2015, ora 20:15, Parcul Tineretului

Îşi dă concursul:
„OLTENIA  BRASS  BAND”
Componența:
DAVID  COTOI,  CĂTĂLIN  CODIȚOIU (trompetă), LAURENȚIU  ROTARU (trompetă, flugelhorn), DACIAN  MÂNDRU (trombon), GEORGE  HAIDĂUȚU (tuba).

În program:
John Philip Sousa, arr. Jean-François Taillard: „The Washington Post”, Astor Piazzolla, arr. Michael Winkelmann: Tango apasionado, Jaime Teixidor Dalmau: „Amparito Roca”, Bart Howard, arr. J. Gole: „Fly me to the Moon”, Karl King, arr. Andy Clark: „Broadway One Step”, Aaron Copland: „Simple Gift”, Isaac Albeniz: Tango, Claude Debussy: „Golliwogg's Cakewalk” din suită „Colțul copiilor”, Manuel Penella, arr. Jay Lichtmann: „El Gato Montes” (marș spaniol).

Politica