sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prina a scăpat de arest

Primarul suspendat al Slatinei, Minel Prina, a scăpat de arestul la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că pesedistul poate fi cercetat sub control judiciar.

Minel Prina este acuzat de complicitate într-un dosar de corupţie care îl are ca protagonist pe ex primarul Slatinei, senatorul PSD Darius Vâlcov.

Ministrul demisionar de la Finanţe, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, după ce, pe vremea când era primar la Slatina, l-a ajutat pe administratorul Tehnologica Radion să obţină un contract de lucrări pentru introducerea apei în unele localităţi oltene. La schimb, Vâlcov a primit 20% din încasările firmei cu pricina, adică aproape 2 milioane de euro. Ministrul a fost ajutat de Minel Prina, pe atunci viceprimar al Slatinei. Acesta este acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi dosar, este cercetat şi Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, pentru  fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Nu este prima acuzaţie de corupţie adusă edilului Slatinei. În 2009, Minel Prina, fost director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Slatina, a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de Marian Diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina, cei doi fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice.Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2004 – martie 2006 Marian Diaconu, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Slatina, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei Tehnice – Compartimentul Investiţii, Lucrări Publice, Licitaţii, şi Minel Prina, în calitate de director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Slatina, au atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări.
Prina a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, în decembrie 2012.

sursa foto: adevarulcaracalean.ro

Politica