miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cafeneaua culturală de la Teatru

Într-un spaţiu aflat în aripa stângă faţă de intrarea principală a clădirii teatrului va funcţiona o sală culturală destinată socializării publicului, dar vor fi organizate şi anumite spectacole de teatru sau show-uri. De asemenea, în acea încăpere se va muta şi agenţia de bilete. Actuala agenţie de la Teatru ar putea fi transformată într-un loc de joacă pentru copii, unde aceştia să poată interacţiona cu actorii.

“Această sală, acest spaţiu de 130 metri pătraţi va deveni un spaţiu cultural, am decis să-l transformăm într-un spaţiu cultural, să mutăm agenţia de bilete aici, va ocupa un loc din acest spaţiu. Va fi un loc unde vom face şi expoziţii, lansări de carte, vom prezenta spectacole, one-man showuri sau alte tipuri de spectacole care în momentul de faţă pot fi văzute numai la teatrele alternative, la teatrele independente din Craiova, cu spaţii precare din punct de vedere tehnic, dar nu înseamnă că dacă spaţiul e precar spectacolele care se prezintă acolo nu sunt bune.Vom pune la dizpoziţia actorilor noştri, dar şi a altora, acest spaţiu pentru a prezenta mici spectacole, în faţa unor spectatori care vor bea în acelaşi timp o cafea şi va fi de asemenea un spaţiu în care spectatorii şi înainte şi după reprezentaţie să se întâlnească, să socializeze.Refacerea va începe zilele acestea, trebui întâi igenizat, zugrăvit amenajat. Avem şi un proiect făcut de doamna Andreea Simona Negrilă, arhitect, cea care a făcut şi două scenografii la spectacolele noastre şi are abilităţi în acest sens”, a declarat Mircea Cornişteanu.

Bugetul cafenelei este de 60.000 lei, bani proveniţi din veniturile proprii ale Teatrului Naţional Marin Sorescu ce presupune reamenajarea spaţiului. Potrivit directorului Teatrului Naţional Marin Sorescu, Mircea Cornişteanu, sala va fi prevăzută cu aproximativ 30-40 locuri, şi vor fi puse în valoare atât recuzita cât şi mobilierul din teatru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica