sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii, între un sezon ce se vrea uitat şi speranţa unui nou campionat prosper

După un sezon “negru” încheiat pe locul nouă, gorjenii trag ultimele concluzii şi construiesc strategia care să îi transforme din nou într-o forţă a fotbalului românesc în sezonul viitor. O primă schimbare la Pandurii a fost cea a terenului pe care echipa gorjeană îşi va aştepta adversarii în campionatul următor. Nevoită de restructurările pe care stadionul din Târgu Jiu le va suferi în perioada următoare să se mute într-un alt oraş, gruparea pregătită de Iordănescu va aborda de acum încolo, pentru o perioadă de cel puţin 18 luni, meciurile din postura de gazdă la Drobeta Turnu Severin. “Exilul” în capitala Mehedinţiului va influenţa oarecum evoluţia pandurilor din sezonul viitor, dar asta rămâne de văzut cât de mult îşi va pune amprenta schimbarea mediului în care gorjenii vor aborda partidele de pe teren propriu. În ultimele două stagiuni, Pandurii n-a excelat deloc în propriul fief, chiar la un moment dat reuşise să acumuleze o serie de rezultate negative de coşmar. Poate faptul că trupa lui Iordănescu va schimba “aerul” în meciurile de “acasă” va aduce cu sine o revigorare a echipei. În fine, momentan pandurii sunt în vacanţă şi vor reveni la antrenamente de pe 8 iunie. Paul Anton, unul dintre jucătorii de bază ai grupării din Târgu Jiu, speră ca echipa să arate cu totul altfel începând din sezonul viitor şi să treacă peste dificultatea schimbării locului de disputare a partidelor de pe teren propriu. „Am vorbit cu domnul Iordănescu, dânsul are mare încredere în mine și mă sfătuiește foarte bine. Asta înseamnă că munca mea este apreciată. Mi-a zis că dacă nu se va întâmpla nimic, se va baza pe mine sută la sută și eu sunt sigur că voi fi motivat sută la sută. Vom juca returul la Severin. Probabil ne vom antrena la Târgu Jiu, dar vom juca la Severin. Va fi dificil, practic vom juca etapă de etapă în deplasare. Sperăm să trecem peste acest impediment și să avem un sezon mult mai bun decât acesta”, a declarat Paul Anton.

 

Patru jucători au părăsit, deja, gruparea olteană

Problemele pe care le vor întâmpina în direcţia lotului au fost anunţate încă de la jumătatea returului de antrenorul Edi Iordănescu. Mulţi jucători panduri se află la final de contract, iar primele plecări s-au concretizat. Patru jucători ajunşi la sfârşit de contract cu formaţia din Târgu Jiu n-au mai prelungit înţelegerea şi au părăsit gruparea gorjeană. Este vorba despre Eric de Oliveira, Deivydas Matulevicius, Paraskevas Christou şi Ciprian Brata, care, începând de ieri, nu mai sunt panduri. Plecări importante din lotul pandur, care au lăsat găuri mari, ce trebuie acoperite cât mai repede.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

S-a stabilit programul de pregătire

În privinţa programului de pregătire pentru această vară, se pare că staff-ul tehnic a conturat un plan. Pandurii se va reuni pe 8 iunie la Bucureşti, unde va urma să fie efectuată vizita medicală şi se vor susţine antrenamentele până la plecarea în cantonament. Pe 13 iunie gorjenii îşi vor lua zborul către Olanda, mai precis la Hoenderloo, unde există o bază de pregătire foarte bună, folosită de naţionala supranumită “portocala mecanică”, care va pleca de acolo cu o zi înainte de startul stagiului gorjean. La Hoenderloo se pregătesc, pe timpul verii, şi alte reprezentative, ca Argentina sau Coreea de Sud, în trecut efectuând cantonamente aici şi echipe de club cu greutate, precum FC Barcelona, Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam. Pandurii are în plan pentru acest stagiu de pregătire şi o serie de cinci meciuri de verificare, adversarii urmând să fie stabiliţi ulterior. Trupa lui Iordănescu îşi va încheia cantonamentul de pe pământ olandez pe 29 iunie.

 

Varianta Severin îl mulţumeşte pe Iordănescu jr.

„E important că este foarte aproape de Târgu Jiu, găsim acolo o infrastructură bună, o să mergem de fiecare dată cu o zi înainte de meci la Severin. Deci, cred că s-a ales varianta cea mai bună dintre cele avute la dispoziție. Însă, legat de noi, altele sunt acum cu mult mai importante. Va trebui să rezolvăm problema bazei de antrenament de la Târgu Jiu plus cea a lotului. Am înțeles că o să fie intactă zona în care ne vom schimba, deci e foarte probabil să ne antrenăm pe gazonul, deja, cunoscut. Va trebui să pregătim foarte atent sezonul viitor, pentru că nu putem să repetem ce s-a întâmplat în stagiunea trecută”, a declarat antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu.

 

 

Politica