luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Britanicii construiesc fabrici la Craiova

Companiile Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation, ambele din Marea Britanie, au semnat, joi după-amiază, cu prilejul lansării Proiectului BRIDGE, eveniment organizat în localitatea Winchester, scrisorile de intenţie pentru construirea câte unei fabrici în incinta „High-Tech Industry Park” Craiova, se arată înt-un comunicat de presă remis ieri seară de Consiliul Județean DOlj.

 

Cu acest prilej, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, le-a  prezentat reprezentanţilor mediului de afaceri din Marea Britanie principalele obiective strategice pentru următorii ani, precum şi oportunităţile de afaceri pe care le pot găsi la Craiova.

 

„Anul trecut, am deschis la Hampshire un centru de afaceri al municipiului Craiova, un centru care acum începe să dea roade. Astăzi, s-au semnat documentele prin care două companii importante din Marea Britanie îşi vor deschide fabrici la Craiova. Una dintre acestea va produce circuite integrate, iar cea de-a doua filtre pentru apă. Pentru economia locală, înseamnă extraordinar de mult, la aceasta adăugându-se valoarea mare a investiţiilor, precum şi locurile de muncă nou create. (…)Vreau să vă invit să deschideţi afaceri la Craiova, pentru că aici veţi găsi un mediu investiţional propice. România se bucură de stabilitate politică. În Craiova funcţionează mai multe parcuri industriale, dintre care unul a fost ocupat de curând, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro a unei companii din Turcia, companie care a beneficiat de un ajutor de stat constând în alocarea unei sume echivalente cu 50 la sută din valoarea eligibilă a investiţiei. (…) Mai mult, în parcul industrial nu există taxe şi impozite locale, iar autorizaţiile de construire se obţin gratuit”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că stabilirea companiilor Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation în noul parc industrial, „High-Tech Industry Park” Craiova, transmite un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri.

 

„Mă bucur că mă pot adresa mediului de afaceri din Hampshire, pentru că avem, pe bună dreptate, cu ce să ne lăudăm. Consiliul Judeţean este proprietarul a două platforme de afaceri, ultima dintre ele primind în urmă cu câteva zile titlul de parc industrial, acordat societăţii pe care o deţine CJ Dolj, «High-Tech Industry Park». Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova se obligă să aducă la poarta fabricii toate utilităţile necesare. Nu cred că veţi mai găsi în nicio parte a Europei astfel de condiţii”, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj

 

La evenimentul de lansare a Proiectului BRIDGE au participat primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Excelenţa Sa, Ion Jinga, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Excelenţa Sa, Paul Brummell, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai mediului universitar şi de afaceri din Craiova şi Hampshire, precum şi ai camerelor de comerţ din Dolj şi din Hampshire.

 

Politica