luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pauză la zboruri de pe Aeroportul Craiova

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat suspendarea temporară a curselor operate de pe Aeroportul din Craiova. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că măsura a fost luată ca urmare a unor lucrări ce se vor efectua la infrastructura aeroportului.

„Alături de conducerea Aeroportului Craiova, am avut o întâlnire cu unul dintre oficialii companiei Wizz Air, în cursul zilei de ieri, împreună cu care am purtat discuții legate de proiectul nostru cu finanțare europeană privind reabilitarea infrastructurii de mișcare.

Cu acest prilej, s-a convenit ca zborurile operate de Wizz Air să fie oprite temporar, cu începere de la 1 iunie, pentru a permite desfășurarea în condiții optime a acestor lucrări ample, în care ponderea cea mai importantă o au intervențiile de îmbunătățire a pistei de aterizare-decolare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne dorim să avem amplasamentul acestei investiții majore pregătit pentru a putea fi pus la dispoziție, liber de orice sarcini, constructorului care va fi desemnat în urma procedurii de achiziție publică, astfel încât acesta să poată începe lucrul fără nici cea mai mică întârziere.

Wizz Air își va relua operațiunile pe Aeroportul Craiova imediat ce proiectul de reabilitare va fi pus în operă, așa cum deja au anunțat reprezentanții companiei,“ a declarat şeful administraţiei doljene.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova“, cu o valoare totală de 107.918.134 de lei (24.410.346 de euro), inclusiv TVA, este finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial „Transport“ 2007-2013.

Investiția vizează reabilitarea pistei de aterizare-decolare a Aeroportului Craiova, lărgirea căii de rulare, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare, modernizarea instalației de balizaj, construirea unui post de transformare, precum și realizarea unui nou sistem de canalizare.

Politica