duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

V-a fost furată bicicleta? O puteți găsi la poliție

Un bărbat de 34 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost reținut de polițiștii de la Investigații Criminale după ce a furat nu mai puțin de 46 de biciclete. Hoțul, S. Vasile, le-a sustras din scările blocurilor din Râmnicu Vâlcea și ori din curțile râmnicenilor.

“În urma cercetărilor a rezultat faptul că bărbatul în perioada  septembrie 2014 – aprilie 2015 a sustras, de pe raza municipiului Rm. Vâlcea, 46  de biciclete, ce se aflau asigurate cu cablu antifurt de balustrada scării de acces  a blocurilor şi din curţi. Prejudiciul a fost estimat la  aproximativ 23.000 lei, recuperat în totalitate. Faţă de bărbatul de 34 de ani s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea,” a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Pentru că la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea încă se află o parte din biciclete sustrase, oamenii legii fac apel către părţile vătămate să se prezinte pentru recunoaşterea şi recuperarea acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Pentru a nu vi se fura bicicleta, Poliţia Română vă recomandă:

■ Nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

■ Folosiţi sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt şi eventual, cu sistem de alarmare sonoră.

■ Păstraţi actele de provenienţă ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentaţi la poliţie şi vă ajută la recuperarea acesteia.

■ Memoraţi însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră ( zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoaşteţi, când va fi recuperată de poliţişti.

■ Nu ezitaţi să sesizaţi poliţia în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta.

Politica